Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Απειλεί να τα τινάξει “όλα” στον αέρα ο Κιμ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απειλεί να τα τινάξει “όλα” στον αέρα ο Κιμ

Με «στροφή» 360 μοιρών απειλεί η Βόρεια Κορέα Ενώ όλοι περιμένουν την ιστορική συνάντηση του Κιμ Γιονγκ-ουν με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Βορειοκορεάτης απειλεί να ματαιώσει τη Σύνοδο Κορυφής. Η Πιονγιανγκ ανέστειλε τις συνομιλίες σε ανώτατο επίπεδο που είχαν προγραμματιστεί με τη Ν. Κορέα και παράλληλα απείλησε να ματαιώσει τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με […]

Με «στροφή» 360 μοιρών απειλεί η Βόρεια Κορέα

Ενώ όλοι περιμένουν την ιστορική συνάντηση του Κιμ Γιονγκ-ουν με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Βορειοκορεάτης απειλεί να ματαιώσει τη Σύνοδο Κορυφής.

Η Πιονγιανγκ ανέστειλε τις συνομιλίες σε ανώτατο επίπεδο που είχαν προγραμματιστεί με τη Ν. Κορέα και παράλληλα απείλησε να ματαιώσει τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον ηγέτη της Β. Κορέας, που είχε προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου.

Αφορμή για αυτό οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα, στις οποίες αντιδρά η Πιονγιάνγκ. Μάλιστα, τις χαρακτήρισε «πρόκληση», εν μέσω της βελτίωσης των σχέσεων στην κορεατική χερσόνησο, σύμφωνα με το KCNA.

«Ιστορική» απόφαση του Κιμ Γιονγκ Ουν

“Αυτή η άσκηση, που στοχεύει εμάς, και η οποία διεξάγχεται στη Νότια Κορέα, είναι μια κατάφωρη πρόκληση στη Διακήρυξη του Πανμουντζόμ και μια σκόπιμη στρατιωτική πρόκληση που έρχεται σε αντίθεση με τις θετικές πολιτικές εξελίξεις στην Κορεατική Χερσόνησο” μετέδωσε το KCNA, σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap της Νότιας Κορέας.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει επίσης να αναλογιστούν προσεκτικά την τύχη της σχεδιαζόμενης συνόδου Βόρειας Κορέας-ΗΠΑ υπό το φως αυτής της προκλητικής στρατιωτικής ταραχής που διεξάγεται από κοινού με τις νοτιοκορεατικές αρχές”, συνέχισε.

Πάντως, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει καμία πληροφόρηση- επίσημη ή ανεπίσημη- περί απειλής για ματαίωση της Συνόδου Κορυφής και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίζουν να προετοιμάζουν τη συνάντηση των δύο ηγετών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις