Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς θα καθαρίσεις τα καστόρινα παπούτσια
PLUS

Πώς θα καθαρίσεις τα καστόρινα παπούτσια

Τα καστόρινα ή αλλιώς σουέτ παπούτσια είναι ό.τι πρέπει για την εποχή, που ακόμη δεν έχει ζεστάνει τόσο ώστε να φορέσουμε τα αγαπημένα μας πέδιλα. Όμως, είναι τόσο ευαίσθητα σε λεκέδες και δύσκολο να καθαριστούν. Δείτε πως, με τον σωστό τρόπο, θα κάνετε τα παπούτσια σας να μοιάζουν σαν να τα αγοράσατε μόλις. Μπορείτε να […]

Τα καστόρινα ή αλλιώς σουέτ παπούτσια είναι ό.τι πρέπει για την εποχή, που ακόμη δεν έχει ζεστάνει τόσο ώστε να φορέσουμε τα αγαπημένα μας πέδιλα.

Όμως, είναι τόσο ευαίσθητα σε λεκέδες και δύσκολο να καθαριστούν.

Δείτε πως, με τον σωστό τρόπο, θα κάνετε τα παπούτσια σας να μοιάζουν σαν να τα αγοράσατε μόλις.

Μπορείτε να καθαρίσετε τους μικρούς σε ένταση λεκέδες από τα σουέτ παπούτσια με μια καθαρή γομολάστιχα.

Αν ο λεκές είναι πιο βαθύς τρίψτε ελαφρά με μια λίμα νυχιών ή με ψιλό σύρμα.

Αν και πάλι ο λεκές επιμένει, περάστε τους επίμονους λεκέδες με ένα μαλακό πανί, εμποτισμένο με λευκό ξύδι. Αφήστε το ξύδι να στεγνώσει και τρίψτε το δέρμα με μία βούρτσα, ή ψιλό σύρμα.

Αν το σουέτ δέρμα στα παπούτσια σου έχει φθαρεί, βάλε νερό σε κατσαρόλα να βράζει, μαλάκωσέ τα στον ατμό και αφαίρεσε τους λεκέδες με μαλακή βούρτσα. Αν υπάρχουν σημεία φθοράς, τρίψ’ τα απαλά με λεπτό γυαλόχαρτο ή λεπτό σύρμα.

Αν ο λεκές είναι ξηρός, το μεταλλικό σφουγγαράκι της κουζίνας θα τον εξαφανίσει. Απλά τρίβετε ελαφρά με κυκλικές κινήσεις.

Το magic tip για κατάλευκα σνίκερς

Tips

Αν πέσει νερό πάνω σε σουέτ, μπορείς να προλάβεις πριν να δημιουργηθεί λεκές αν δράσεις άμεσα. Απλά πάρε χαρτί, μια μικρή πετσέτα ή ένα πανί και πίεσε τοπικά όπου έχει βραχεί για να απορροφηθεί το νερό.

Ποτέ δεν μεταφέρουμε ή αποθηκεύουμε τα σουέτ σε πλαστικές σακούλες. Προτίμησε μια μαξιλαροθήκη.

Πρόσεχε που αφήνεις σουέτ γάντια και jacket γιατί είναι από τα πρώτα σουέντ αντικείμενα που είναι επιρρεπή στους μύκητες της μούχλας!

Μην πετάς την παλιά οδοντόβουρτσα! Είναι ότι πρέπει για τον καθαρισμό σουέτ. Είναι όσες μαλακές χρειάζεται για να μην δημιουργήσουν φθορές και τόσο σκληρές για να απομακρύνουν τον όποιο λεκέ.

Αν νομίζεις ότι χάλασες το σουέτ από το τρίψιμο, κάνεις λάθος. Μπορείς να το πας στο καθαριστήριο ή τον τσαγκάρη να στο φτιάξουν. Εναλλακτικά, μπορείς μόνη σου στο σπίτι με ζεστό νερό κι ένα βαμβακερό πετσετάκι να το επαναφέρεις στην αρχική του κατάσταση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις