Σκληρή γραμμή από τον διάδοχο Σόιμπλε – Αυστηρή εποπτεία αν…

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Σκληρή γραμμή από τον διάδοχο Σόιμπλε – Αυστηρή εποπτεία αν…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Σκληρή γραμμή απέναντι στην Ελλάδα φαίνεται πως θα κρατήσει ο διάδοχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Όλαφ Σολτς. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Deutsche Welle, η ελάφρυνση του χρέους θα φέρει σκληρή εποπτεία Αν και ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών επιχειρεί να καθησυχάσει τη γερμανική κοινή γνώμη, φαίνεται πως ο νέος ένοικος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ θα τηρήσει την ίδια σκληρή γραμμή του προκατόχου […]

15.05.2018 | 17:21

Σκληρή γραμμή απέναντι στην Ελλάδα φαίνεται πως θα κρατήσει ο διάδοχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Όλαφ Σολτς.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Deutsche Welle, η ελάφρυνση του χρέους θα φέρει σκληρή εποπτεία

Αν και ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών επιχειρεί να καθησυχάσει τη γερμανική κοινή γνώμη, φαίνεται πως ο νέος ένοικος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ θα τηρήσει την ίδια σκληρή γραμμή του προκατόχου του στο θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, μάλιστα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εκφράζει την επιθυμία του να έχει η Ελλάδα την ίδια αντιμετώπιση που είχε μεταπολεμικά και η Γερμανία για τη διευθέτηση του δικού της χρέους.

Διαβάστε ακόμα

Νέα «φουρνιά» ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Την ώρα που οι σχετικές συζητήσεις για το ελληνικό χρέος βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, οι εκπρόσωποί του Γερμανού ΥΠΟΙΚ απαντούν ότι βρίσκονται σε διαβούλευση με τους εταίρους της χώρας τους και οι όποιες αποφάσεις για το χρέος θα ληφθούν πριν από την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος.

Όπως σημειώνουν αναλυτές, λόγω του συχνά «αμαρτωλού» παρελθόντος όλων των ελληνικών κυβερνήσεων της κρίσης -με μη τήρηση των συμφωνηθέντων αλλά και μονομερείς ενέργειες όπως το κοινωνικό μέρισμα- η εποπτεία αναμένεται να είναι πολύ πιο αυστηρή απ’ ό,τι υπήρξε στις υπόλοιπες χώρες που είχαν υπαχθεί σε παρόμοια προγράμματα στήριξης.

Η σκληρή αυτή γραμμή αφορά όμως επίσης -αν όχι περισσότερο- και το θέμα του χρέους. Όπως εκτιμάται στο Βερολίνο, η ρύθμιση του χρέους καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη αυστηρής εποπτείας, ενός «στενού κορσέ» που θα διασφαλίζει τη μεταμνημονιακή επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Βέβαια, μέχρι στιγμής το Βερολίνο δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως.

Exit mobile version