Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν: Και η Ελλάδα αγόρασε S-300 και δεν μίλησε κανείς
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Και η Ελλάδα αγόρασε S-300 και δεν μίλησε κανείς

Πάλι την Ελλάδα χρησιμοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να απαντήσει σε ερώτημα του Bloomberg για τους πυραύλους S-400 που προτίθεται να αγοράσει η Τουρκία από τη Ρωσία. «Και η Ελλάδα αγόρασε πυραύλους S-400 από τη Ρωσία, όμως κανένας δεν της είπε τίποτα» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στη συνέντευξή του στην οποία αναφέρθηκε εκτενώς στις […]

Πάλι την Ελλάδα χρησιμοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να απαντήσει σε ερώτημα του Bloomberg για τους πυραύλους S-400 που προτίθεται να αγοράσει η Τουρκία από τη Ρωσία.

«Και η Ελλάδα αγόρασε πυραύλους S-400 από τη Ρωσία, όμως κανένας δεν της είπε τίποτα» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στη συνέντευξή του στην οποία αναφέρθηκε εκτενώς στις σχέσεις της χώρας του με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, καθώς και στα θέματα της τουρκικής οικονομίας.

Η Ρωσία άρχισε την παραγωγή των S-400 που προορίζονται για την Τουρκία

Στο ερώτημα αν η Τουρκία είναι έτοιμη να πληρώσει το τίμημα την απόκτηση των S-400, με δεδομένο σύμφωνα με τις ενδείξεις θα βρεθεί αντιμέτωπη με την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ, ο κ. Ερντογάν είπε:

«Αυτή τη στιγμή όπως είναι γνωστό είμαστε μια χώρα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, στο ΝΑΤΟ αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα είναι σύμμαχος και όπως είναι γνωστό η Ελλάδα αγόρασε πυραύλους S-300 από τη Ρωσία.

Έχουν πει τίποτα στην Ελλάδα για τους S-300; Δεν έχουν πει. Από την άλλη πλευρά, φυσικά ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Στόλτενμπεργκ είπε για την απόφαση που έχει λάβει η Τουρκία αναφορικά με τους S-400 πως ‘είναι επιλογή του συμμάχου μας, μπορούν να λάβουν μια τέτοια απόφαση’.

Ανησυχία Πομπέο για τους S-400

Αυτή τη στιγμή έχουμε την ελευθερία, την ανεξαρτησία να αγοράσουμε τις αμυντικές μας ανάγκες από συμμάχους, από οποιαδήποτε χώρα. Αν δεν μπορούμε να τα πάρουμε από τις ΗΠΑ, αν η Γερουσία δεν μας το επιτρέπει, ή το Κογκρέσο δεν μας το επιτρέπει, δεν θα βρούμε μια λύση μόνοι μας;

Φυσικά θα βρούμε μια λύση μόνοι μας. Αυτή τη στιγμή έχουμε βήματα που θα κάνουμε και προετοιμαζόμαστε να κάνουμε και θα κάνουμε.

Μάλιστα, έχουμε πραγματοποιήσει συζητήσεις με την Rolls Royce. Θα λάβουμε μέτρα μαζί τους σε αυτό το θέμα και συνεχίζουμε να κάνουμε βήματα. Αυτή τη στιγμή περιλαμβάνονται επίσης στα πακέτα συνομιλιών μας» τόνισε.

«Καμπανάκι» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Άγκυρα για τους S-400

Ο ίδιος υπογράμμισε πως «θα αγοράσουμε τα προϊόντα που θεωρώ πως είναι στρατηγικά, όπως το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, από τη Ρωσία. Δεν μπορούμε να κόψουμε τους δεσμούς μας με τη Ρωσία από αυτήν την άποψη. Είμαστε σύμμαχοι με τις ΗΠΑ, χρειαζόμαστε αλληλεγγύη, όχι κυρώσεις».

Ερωτηθείς για τις σχέσεις του με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Ερντογάν είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα σε γενικές γραμμές, αν και οι σκέψεις του δεν βρίσκονται συνέχεια στην ίδια γραμμή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις