Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Κοιμάσαι λίγο; Δες πώς επιδρά στην ψυχική υγεία
ΥΓΕΙΑ

Κοιμάσαι λίγο; Δες πώς επιδρά στην ψυχική υγεία

Πολύτιμος… σύμμαχος είναι ο ύπνος, αν και μερικοί το θεωρούν πολυτέλεια. Οι υποχρεώσεις και οι ρυθμοί της καθημερινότητας έχουν αυξηθεί και για αυτό αποτελούν πηγή άγχους. Αυτό όμως τείνει να επιδρά αρνητικά στη διαδικασία του ύπνου. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν ανάγκη από περισσότερο ύπνο γιατί αισθάνονται συνεχώς κουρασμένοι και εξαντλημένοι, αλλά όσο κι αν το προσπαθούν, δεν […]

Πολύτιμος… σύμμαχος είναι ο ύπνος, αν και μερικοί το θεωρούν πολυτέλεια.

Οι υποχρεώσεις και οι ρυθμοί της καθημερινότητας έχουν αυξηθεί και για αυτό αποτελούν πηγή άγχους. Αυτό όμως τείνει να επιδρά αρνητικά στη διαδικασία του ύπνου.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν ανάγκη από περισσότερο ύπνο γιατί αισθάνονται συνεχώς κουρασμένοι και εξαντλημένοι, αλλά όσο κι αν το προσπαθούν, δεν καταφέρνουν να βελτιωθούν.

Διαβάστε ακόμα

Έτσι θα αντιμετωπίσεις την κατάθλιψη

Ένας μέσος όρος ύπνου είναι επτά με εννιά ώρες ημερησίως προκειμένου να… μαζέψουμε την απαιτούμενη ενέργεια και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Σύμφωνα με έρευνες, λοιπόν, φαίνεται πως ο ύπνος παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην εμφάνιση της κατάθλιψης. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η στέρηση έστω και μίας ώρας ύπνου συσχετίζεται με 60-80% μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης συμπτωμάτων κατάθλιψης.

Τα άτομα που δεν κοιμούνται αρκετά τείνουν να έχουν περισσότερες αρνητικές σκέψεις και για αυτό μένει κανείς εκτεθειμένος σε διάφορες ψυχικές διαταραχές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις