Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Οι συντάξεις μετά το… μαχαίρι – Ποιοι θα δουν μειώσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι συντάξεις μετά το… μαχαίρι – Ποιοι θα δουν μειώσεις

Οι νέες περικοπές στις συντάξεις αναμένονται τον ερχόμενο Δεκέμβριο και θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2019. Η μέση μείωση θα είναι το 18% και μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι νέοι συνταξιούχοι, οι οποίοι θα βγουν στη σύνταξη με μείον 30%. Να σημειωθεί πως δεν θα υφίσταται το πλαφόν των 1.000 ευρώ, αφού και κάτω από αυτό […]

Οι νέες περικοπές στις συντάξεις αναμένονται τον ερχόμενο Δεκέμβριο και θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2019.

Η μέση μείωση θα είναι το 18% και μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι νέοι συνταξιούχοι, οι οποίοι θα βγουν στη σύνταξη με μείον 30%.

Να σημειωθεί πως δεν θα υφίσταται το πλαφόν των 1.000 ευρώ, αφού και κάτω από αυτό το ποσό οι συνταξιούχοι θα δουν μειώσεις. Οι περικοπές θα επηρεάσουν συντάξεις σε Δημόσιο, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ και τράπεζες.

Διαβάστε ακόμα

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων: Αλλαγές και πρόστιμα

Τα παραπάνω παραδέχθηκε και ο Τάσος Πετρόπουλος.

«Έχουμε μπροστά μας 7 μήνες για τις συντάξεις. Η μείωση 18% στις συντάξεις εμπεριέχει και τα επιδόματα, δεν υπάρχει πρόσθετη περικοπή επιδομάτων, οι μειώσεις στις συντάξεις δεν θα υπερβαίνουν το 18%», εξέφρασε ο υφυπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης στον ΣΚΑΪ.

Και συνέχισε: «Το πλεόνασμα στην κοινωνική ασφάλιση θα ξεπερνά το 1 δισεκ. ευρώ και φέτος, οπότε θα έχουμε το δημοσιονομικό περιθώριο να προσεγγίσουμε ορισμένες πλευρές των συνεπειών με έναν καλύτερο τρόπο. 900.000 καταβαλλόμενες συντάξεις θα μειωθούν έως και 18% σε σύνολο 2,9 εκατ. συντάξεων, όπως προκύπτει από το πρώτο δείγμα επανυπολογισμού των συντάξεων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις