Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τέλος στο μυστήριο της πτήσης ΜΗ370 της Malaysia (pics+vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Τέλος στο μυστήριο της πτήσης ΜΗ370 της Malaysia (pics+vid)

Λύθηκε εν τέλει το μυστήριο που αφορούσε στην πτήση ΜΗ370 της Malaysia. Τέσσερα χρόνια μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση της πτήσης στα νερά -πιθανότατα- του Ινδικού Ωκεανού, ειδικοί της αεροπορίας έχουν την απάντηση για το τι ακριβώς συνέβη και έπεσε το Boeing της Malaysia Airlines. Tα συμπεράσματα των εμπειρογνωμόνων παρουσιάστηκαν στην αυστραλιανή εκπομπή 60 Μinutes. Σύμφωνα με […]

Λύθηκε εν τέλει το μυστήριο που αφορούσε στην πτήση ΜΗ370 της Malaysia.

Τέσσερα χρόνια μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση της πτήσης στα νερά -πιθανότατα- του Ινδικού Ωκεανού, ειδικοί της αεροπορίας έχουν την απάντηση για το τι ακριβώς συνέβη και έπεσε το Boeing της Malaysia Airlines. Tα συμπεράσματα των εμπειρογνωμόνων παρουσιάστηκαν στην αυστραλιανή εκπομπή 60 Μinutes.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι 238 επιβαίνοντες έπεσαν θύματα του πιλότου Ζαχάρι Αμάντ Ζαχ, ο οποίος ήθελε να αυτοκτονήσει και γι’ αυτό έριξε το Βoeing της Malaysia Airlines. Όλοι τους συμφώνησαν ότι η πιθανότητα το αεροσκάφος να έπεσε από ατύχημα είναι «μία στο τρισεκατομμύριο», διευκρινίζοντας πως ο Ζαχάρι έριξε εσκεμμένα το αεροσκάφος.

Μάλιστα, οι εμπειρογνώμονες κατάφεραν να αναπαραστήσουν τις τελευταίες στιγμές της πτήσης της Malaysia σε προσομοιωτή.

Να σημειωθεί πως απέρριψαν και το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια υποστηρίζοντας ότι αν όντως ήταν μια τέτοια περίπτωση, η οργάνωση θα είχε σπεύσει να αναλάβει την ευθύνη από την πρώτη στιγμή.

Επιπλέον, ο Τζον Ντόνσον, δικηγόρος που εκπροσωπεί εννιά οικογένειες θυμάτων της ΜΗ370 δήλωσε πρόσφατα στην News Corp Australia ότι υπάρχουν στοιχεία ότι το αεροσκάφος συνετρίβη εσκεμμένα.

«Στην πτήση ΜΗ370 είχαμε έναν πιλότο που πετούσε από τη Μαλαισία στο Πεκίνο και ξαφνικά έκανε μια στροφή προς τα αριστερά. Τα αποδεικτικά στοιχεία ότι κάποιο μέλος του πληρώματος ευθύνεται για τη συντριβή του αεροσκάφους είναι πρόδηλα. Στην καμπίνα υπήρξε αποσυμπίεση, οι άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία, ήταν μια προμελετημένη δολοφονία. Ήταν όλα σχεδιασμένα. Οι σοροί των νεκρών δεν βρέθηκαν ποτέ».

Πώς έκρυψε το αεροσκάφος από τα ραντάρ

Σκόπιμη ήταν και η ενέργεια του Ζαχάρι να «εξαφανίσει» το αεροπλάνο, κρύβοντάς το από τα ραντάρ, πριν το ρίξει.

Όπως προτάσσουν, έκανε μια προσεκτική σειρά ελιγμών, κινούμενος ακριβώς πάνω στα σύνορα της Μαλαισίας με την Ταϊλάνδη με σκοπό να μην τον πιάσουν τα ραντάρ.

«Καθώς το αεροσκάφος περνούσε από τη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη, κινούνταν ακριβώς πάνω στα σύνορα, μπαινοβγαίνοντας εναλλάξ πάνω στις δύο χώρες, με αποτέλεσμα οι ελεγκτές να μην ενοχλούνται από αυτό το μυστηριώδες αεροσκάφος, σκεπτόμενοι, αφενός (ο Μαλαισιανός) ανήκει στη δικαιοδοσία της Ταϊλάνδης και αφετέρου (ο Ταϊλανδός) ανήκει στη δικαιοδοσία της Μαλαισίας. Αν μου ανέθετε κάποιος να εξαφανίσω ένα αεροσκάφος θα έκανα ακριβώς το ίδιο πράγμα».

Η χαμένη πτήση της Malaysia

Το μαλαισιανό αεροσκάφος πραγματοποιούσε μια πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο, στις 8 Μαρτίου 2014 όταν χάθηκε, με 239 επιβαίνοντες.

Η ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων έδειξε ότι συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό, δυτικά της Αυστραλίας, καθώς ξέμεινε από καύσιμα. Ορισμένα από τα συντρίμμια του Boeing 777 της Malaysia ξεβράστηκαν στις παραλίες.

Η συμβολική στροφή

Ο πιλότος έκανε τη στροφή ενώ πετούσε ακριβώς πάνω από τη γενέθλια πόλη του, την Πενάνγκ ως αποχαιρετισμό. «Το σκεφτόμουν για μεγάλο διάστημα, έψαχνα το λόγο για τον οποίο έκανε τη στροφή ο Ζαχάρι και σκεφτόμουν κάποια τεχνικά στοιχεία. Μετά από δυο μήνες σκέψης, βρήκα την απάντηση. Πιθανότατα η στροφή του προς τα αριστερά ήταν ένας μεγάλος συναισθηματικός αποχαιρετισμός στην γενέθλια πόλη του».

Οι λόγοι της απόφασης

Ένας λόγος είναι ότι η γυναίκα του είχε αποφασίσει να τον αφήσει, την ώρα που μια άλλη θεωρία υποστήριζε ότι έκανε αεροπειρατεία στο δικό του αεροπλάνο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φυλάκιση του αρχηγού της αντιπολίτευσης της Μαλαισίας Ανγουόρ Ιμπραχίμ, με σκοπό να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση του Ναγίμπ Ραζάκ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις