Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Το μυστικό για το κάψιμο από τον ήλιο
ΥΓΕΙΑ

Το μυστικό για το κάψιμο από τον ήλιο

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και είναι λογικό ήδη τα πρώτα μπάνια να έχουν αρχίσει.  Όσο όμως μας αρέσει να καθόμαστε στον ήλιο και στην αμμουδιά άλλο τόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε καθώς οι ακτίνες του είναι επιβλαβείς για το δέρμα. Πολλές φορές η έκθεση στον ήλιο οδηγεί και σε καρκίνο του δέρματος, ενώ το λιγότερο που […]

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και είναι λογικό ήδη τα πρώτα μπάνια να έχουν αρχίσει. 

Όσο όμως μας αρέσει να καθόμαστε στον ήλιο και στην αμμουδιά άλλο τόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε καθώς οι ακτίνες του είναι επιβλαβείς για το δέρμα.

Πολλές φορές η έκθεση στον ήλιο οδηγεί και σε καρκίνο του δέρματος, ενώ το λιγότερο που παθαίνει κανείς είναι αυτό το κοκκίνισμα που ενίοτε οδηγεί σε μαύρισμα.

Διαβάστε ακόμα

Η νυχτερινή εργασία καταστρέφει την υγεία μας

Αν και η ηλιοθεραπεία μας αρέσει πολύ γιατί δίνει στο δέρμα μας αυτό το ωραίο σοκολατένιο χρώμα, πρέπει να προσέξουμε για να μην καούμε από τον ήλιο και να μην πάθουμε σοβαρά εγκαύματα.

Το μυστικό λοιπόν στην περίπτωση που έχουμε το ανεπιθύμητο αποτέλεσμα βρίσκεται στο ψυγείο μας! Σύμφωνα με τον δερματολόγο Joshua Zeichner, «μια κομπρέσα με γάλα μπορεί να βοηθήσει να ηρεμήσει το καμένο δέρμα, καθώς οι πρωτεΐνες του καταπραΰνουν την επιδερμίδα».

Το γάλα περιέχει βιταμίνη Α και D, λίπη, αμινοξέα και γαλακτικό οξύ, όπως και πρωτεΐνες. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ρίξουμε λίγο γάλα σε ένα μπολ, να βουτήξουμε ένα πανί μέσα και να το βάλουμε στο ψυγείο μέχρι το γάλα να εμποτιστεί στο πανί και να κρυώσουν και τα δύο.

Στη συνέχεια, το πιέζουμε απαλά στο ερεθισμένο δέρμα χωρίς να το τρίβουμε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις