Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Στο… σκαμνί θέλουν τον Χουλιαράκη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο… σκαμνί θέλουν τον Χουλιαράκη!

Ειδικό δικαστήριο ζητούν οι συνταξιούχοι ένστολοι για τον Αναπληρωτή Υπουργός Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη. Την άρση ασυλίας και την παραπομπή του για παράβαση καθήκοντος από πρόθεση, ζητούν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών οι συνταξιούχοι ένστολοι, καθώς αρνείται να σταματήσει την παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης από τις συντάξεις, η οποία έχει κριθεί αντισυνταγματική από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου. […]

Ειδικό δικαστήριο ζητούν οι συνταξιούχοι ένστολοι για τον Αναπληρωτή Υπουργός Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

Την άρση ασυλίας και την παραπομπή του για παράβαση καθήκοντος από πρόθεση, ζητούν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών οι συνταξιούχοι ένστολοι, καθώς αρνείται να σταματήσει την παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης από τις συντάξεις, η οποία έχει κριθεί αντισυνταγματική από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Διαβάστε ακόμα

Ειρωνική απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον Μητσοτάκη

Σύμφωνα με το protothema. gr, ζητείται να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα είναι διαρκές και θα είναι διαρκές έως τη στιγμή που θα σταματήσει η παρακράτηση της εισφοράς αυτής από τις συντάξεις των στρατιωτικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κος Χουλιαράκης δεν έχει βουλευτική ιδιότητα.

Οι ένστολοι στρέφονται ποινικά κατά του γνωστού πολιτικού ο οποίος δεν δίνει εντολή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να εφαρμοστεί η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (244/2017) με την οποία κρίθηκε ότι οι κρατήσεις για την Εισφορά Αλληλεγγύης από τις συντάξεις είναι αντισυνταγματική και πρέπει να σταματήσει.

Όπως αναφέρεται, η παρακράτηση της επίμαχης εισφοράς από τις συντάξεις έπρεπε να είχε σταματήσει μετά τη 10η Φεβρουαρίου 2017 σε όλους τους συνταξιούχους, ενώ σε όσους είχαν προσφύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο πρέπει να επιστραφούν τα ποσά που παρακρατήθηκαν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις