Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στις κάλπες η ΝΔ για τις οργανώσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις κάλπες η ΝΔ για τις οργανώσεις

ΝΔ: Εκλογές για την ανάδειξη διοικήσεων στις νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις, καθώς και αντιπροσώπων για το συνέδριο του κόμματος που αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Συγκεκριμμένα, σήμερα 13/5, 155.000 μέλη της Νέας Δημοκρατίας προσέρχονται στις κάλπες σε όλη τη χώρα. Από την σημερινή ψηφοφορία αναμένεται πως θα εκλεγούν 66 πρόεδροι ΝΟΔΕ, 333 πρόεδροι Δημοτικών […]

ΝΔ: Εκλογές για την ανάδειξη διοικήσεων στις νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις, καθώς και αντιπροσώπων για το συνέδριο του κόμματος που αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Συγκεκριμμένα, σήμερα 13/5, 155.000 μέλη της Νέας Δημοκρατίας προσέρχονται στις κάλπες σε όλη τη χώρα.

Από την σημερινή ψηφοφορία αναμένεται πως θα εκλεγούν 66 πρόεδροι ΝΟΔΕ, 333 πρόεδροι Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, καθώς και από 9 μέλη σε κάθε Νομαρχιακή ή Τοπική Επιτροπή και 1.000 αντιπρόσωποι για το συνέδριο του κόμματος.

Διαβάστε ακόμα:

Πρώτη κατοικία: Απλοποιείται ο Νόμος Κατσέλη

Η Πειραιώς εκπέμπει εικόνα σύμπνοιας που βασίζει στα στατιστικά της συμμετοχής: Από τις 66 ΝΟΔΕ στις 27 υπάρχει μόνο μία υποψηφιότητα, και στις υπόλοιπες υπάρχουν δύο ή τρεις υποψήφιοι, ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός συμμετοχής για τις εννεαμελείς τοπικές και νομαρχιακές επιτροπές.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η γραμμή της Πειραιώς ήταν μέχρι και την τελευταία στιγμή να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να αποφευχθούν αντιπαραθέσεις που θα κηλίδωναν τη διαδικασία, όπως επίσης να μείνουν μακριά οι βουλευτές και τα υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη.

Όπως ανέφερε μάλιστα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του στο «Φιλελεύθερο» οι εκλογές της Κυριακής δεν είναι μόνο μία διαδικασία οργανωτική, αλλά και βαθύτατα πολιτική, αφού «οι δημοτικές και νομαρχιακές οργανώσεις θα οδηγήσουν το κόμμα μας στις εκλογικές μάχες που έρχονται».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις