Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / “Ιστορική” απόφαση του Κιμ Γιονγκ Ουν
ΚΟΣΜΟΣ

“Ιστορική” απόφαση του Κιμ Γιονγκ Ουν

Όπως φαίνεται, ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα οδεύουν προς την ειρηνική συνύπαρξη. Η χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε την κατεδάφιση του κέντρου πυρηνικών δοκιμών, η οποία θα υλοποιηθεί μεταξύ της 23ης και της 25ης Μαΐου 2018. Συγκεκριμένα, η Βόρεια Κορέα έχει προγραμματίσει την κατεδάφιση του κέντρου πυρηνικών δοκιμών της, μεταξύ της 23ης και της 25ης […]

Όπως φαίνεται, ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα οδεύουν προς την ειρηνική συνύπαρξη.

Η χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε την κατεδάφιση του κέντρου πυρηνικών δοκιμών, η οποία θα υλοποιηθεί μεταξύ της 23ης και της 25ης Μαΐου 2018.

Συγκεκριμένα, η Βόρεια Κορέα έχει προγραμματίσει την κατεδάφιση του κέντρου πυρηνικών δοκιμών της, μεταξύ της 23ης και της 25ης Μαΐου.

Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες η κατεδάφιση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο υλοποίησης της δέσμευσης της για την μη συνέχιση των πυρηνικών δοκιμών της, σύμφωνα με αναφορές των κρατικών ΜΜΕ.

«Έκλεισε» η συνάντηση Τραμπ – Κιμ

Η κατεδάφιση του πεδίου πυρηνικών δοκιμών θα συμπεριλάβει την κατάρρευση όλων των υπόγειων στοών με ελεγχόμενες εκρήξεις, το κλείσιμο των εισόδων του, αλλά και την μεταφορά όλων των εγκαταστάσεων παρατήρησης, των ερευνητικών υποδομών, αλλά και των σημείων ελέγχου ασφάλειας.

Δημοσιογράφοι από άλλες χώρες, μεταξύ αυτών, από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα θα προσκληθούν προκειμένου να καλύψουν το γεγονός της αποσυναρμολόγησης των εμβληματικών εγκαταστάσεων του κέντρου πυρηνικών δοκιμών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις