Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Η δίαιτα – σύμμαχος κατά του διαβήτη τύπου 2
ΥΓΕΙΑ

Η δίαιτα – σύμμαχος κατά του διαβήτη τύπου 2

Η σημαντική απώλεια βάρους για όσους έχουν διαβήτη τύπου 2 είναι πολύ ωφέλιμη, σύμφωνα με νέα έρευνα. Όπως αναφέρει η έρευνα του Πανεπιστημίου του Νιουκαστλ, η μείωση του λίπους στο εσωτερικό του ήπατος και του παγκρέατος θα επιτρέψει στα συγκεκριμένα όργανα να επιστρέψουν στην κανονική λειτουργία τους. «Αυτά τα ευρήματα είναι συναρπαστικά. Επαναφέρουν στο προσκήνιο τον τρόπο αντιμετώπισης του διαβήτη […]

Η σημαντική απώλεια βάρους για όσους έχουν διαβήτη τύπου 2 είναι πολύ ωφέλιμη, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Όπως αναφέρει η έρευνα του Πανεπιστημίου του Νιουκαστλ, η μείωση του λίπους στο εσωτερικό του ήπατος και του παγκρέατος θα επιτρέψει στα συγκεκριμένα όργανα να επιστρέψουν στην κανονική λειτουργία τους.

«Αυτά τα ευρήματα είναι συναρπαστικά. Επαναφέρουν στο προσκήνιο τον τρόπο αντιμετώπισης του διαβήτη τύπου 2» επεσήμανε ο καθηγητής Roy Taylor, διευκρινίζοντας ότι η μελέτη έδειξε πως ο διαβήτης τύπου 2 δεν είναι αναπόφευκτα προοδευτικός και διαρκής.

Διαβάστε ακόμα

Μεσογειακό… παράδοξο η έλλειψη βιταμίνης D

Και συμπληρώνει: «Αν με ρωτάς πόσο βάρος χρειάζεται να χάσεις για να πάει καλά ο διαβήτης σου, η απάντηση είναι ένα γραμμάριο. Aλλά αυτό το γραμμάριο πρέπει να είναι λίπος από το πάγκρεας».

Η έρευνα δείχνει ότι η απώλεια βάρους μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να αντιστρέψουν τον διαβήτη τύπου 2 σε σημείο που να μην χρειάζονται πλέον φαρμακευτική αγωγή.

Μάλιστα, επιβεβαιώνει ότι προκαλείται από το υπερβολικό λίπος στο ήπαρ και το πάγκρεας. Το λίπος οδηγεί το ήπαρ στο να αποκρίνεται ανεπαρκώς στην ινσουλίνη, η οποία ελέγχει τη διαδικασία παραγωγής γλυκόζης.

Σχεδόν 9 στους 10 συμμετέχοντες που έχασαν 15 κιλά ή περισσότερα ή έθεσαν τονδιαβήτη τύπου 2 σε ύφεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις