Brownies αμυγδάλου για ένα «γλυκό» Σάββατο

PLUS

Brownies αμυγδάλου για ένα «γλυκό» Σάββατο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Τα brownies είναι ο τετράγωνος, σοκολατένιος πειρασμός που δύσκολα αντιστέκεται κανείς. Και αυτή η συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη θα κάνει το ταψί αγαπημένο… προορισμό! Υλικά 4 αυγά μέτρια 300 γρ. ζάχαρη 100 γρ. ηλιέλαιο + 1 κ.γ. (για το ταψάκι ) 130 γρ. αμύγδαλο  σε σκόνη ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας […]

12.05.2018 | 09:45

Τα brownies είναι ο τετράγωνος, σοκολατένιος πειρασμός που δύσκολα αντιστέκεται κανείς.

Και αυτή η συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη θα κάνει το ταψί αγαπημένο… προορισμό!

Υλικά

  • 4 αυγά μέτρια
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ηλιέλαιο + 1 κ.γ. (για το ταψάκι )
  • 130 γρ. αμύγδαλο  σε σκόνη
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 90 γρ. κακάο + 1 κ.γ. (για το ταψάκι)
  • 180 γρ. λευκή κουβερτούρα

Διαβάστε ακόμα

Το σπίτι θα μυρίσει… Ιταλία με αυτή την καρμπονάρα (vid)

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά και τη ζάχαρη.
  • Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά με το σύρμα μέχρι να γίνει αφράτο καλά το μείγμα και να ασπρίσει.
  • Χαμηλώνουμε ταχύτητα, προσθέτουμε το λάδι, τα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, το αλάτι, το κακάο, την σοκολάτα ψιλοκομμένη και χτυπάμε 2 λεπτά να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
  • Σε ένα ταψάκι 20×30 εκ. βάζουμε μία λαδόκολλα που να εφάπτεται καλά στον πάτο και τα τοιχώματα.
  • Αλείφουμε με ένα πινέλο τη λαδόκολλα με 1 κ.γ. ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε με 1 κ.γ. κακάο.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει στο ταψάκι (για να μην διαλυθεί) για 30 λεπτά.
  • Όταν κρυώσει καλά κόβουμε και σερβίρουμε με λιωμένη λευκή σοκολάτα και φύλλα δυόσμου.
Exit mobile version