Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σάλος με την δήλωση βουλευτή για τις ανύπαντρες γυναίκες
ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με την δήλωση βουλευτή για τις ανύπαντρες γυναίκες

Τσουνάμι αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δήλωση βουλευτή, στην Ιαπωνία σχετικά με τις αστεφάνωτες γυναίκες. Όπως είπε, οι γυναίκες που επιλέγουν να μένουν ανύπαντρες θα γίνουν «βάρος» για το κράτος σε μετέπειτα στάδιο της ζωής τους. Ο Κάντζι Κάτο, μέλος του κυβερνώντος κόμματος του Σίντζο Άμπε, έκανε τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις σε μια συνέλευση, παρουσία πολλών συναδέλφων […]

Τσουνάμι αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δήλωση βουλευτή, στην Ιαπωνία σχετικά με τις αστεφάνωτες γυναίκες.

Όπως είπε, οι γυναίκες που επιλέγουν να μένουν ανύπαντρες θα γίνουν «βάρος» για το κράτος σε μετέπειτα στάδιο της ζωής τους.

Ο Κάντζι Κάτο, μέλος του κυβερνώντος κόμματος του Σίντζο Άμπε, έκανε τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις σε μια συνέλευση, παρουσία πολλών συναδέλφων του.

Όπως τόνισε, όταν του ζητούν να εκφωνήσει ομιλίες σε δεξιώσεις γάμων, φροντίζει πάντα να προτρέψει τους νεόνυμφους να κάνουν τουλάχιστον τρεις απογόνους.

Είπε επίσης πως όταν ακούει κάποια γυναίκα να δηλώνει πως δεν έχει πρόθεση να προχωρήσει σε γάμο, θυμώνει πολύ!

Απόδραση αλά… Prison Break – Έκαναν και live streaming (vid)

«Τους λέω ότι αν δεν παντρευτούν δεν θα μπορούν να κάνουν παιδιά και θα καταλήξουν σε έναν οίκο ευγηρίας, τον οποίο θα πληρώνουν με τους φόρους τους τα παιδιά άλλων ανθρώπων».

Τα σχόλια του Κάτο, ο οποίος έχει έξι παιδιά και οκτώ εγγόνια, προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις στην Ιαπωνία, με πολλές φεμινιστικές οργανώσεις να χαρακτηρίζουν την τοποθέτησή του ως σεξιστική και προσβλητική.

Στην Ιαπωνία το πρόβλημα της υπογεννητικότητας απασχολεί ολοένα και περισσότερο.

Την προηγούμενη χρονιά ο αριθμός των γεννήσεων (941.000) ήταν ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις