Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Πόσο καθαρή θα είναι τελικά η έξοδος από την κρίση;
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Πόσο καθαρή θα είναι τελικά η έξοδος από την κρίση;

Πόσο καθαρή θα είναι τελικά η έξοδος από την κρίση; «Φρένο» στην μεγάλη αισιοδοξία για ένα ευχάριστο καθαρό «αύριο» μετά τη λήξη του προγράμματος βάζει ο Μάριο Σεντένο. Όπως αποκαλύπτει ο επικεφαλής του Eurogroup η περιβόητη καθαρή έξοδος για την οποία μιλά η κυβέρνηση θα περνά μέσα από «ενισχυμένη εποπτεία». Ο Μάριο Σεντένο, στην απολογιστική […]

Πόσο καθαρή θα είναι τελικά η έξοδος από την κρίση;

«Φρένο» στην μεγάλη αισιοδοξία για ένα ευχάριστο καθαρό «αύριο» μετά τη λήξη του προγράμματος βάζει ο Μάριο Σεντένο.

Όπως αποκαλύπτει ο επικεφαλής του Eurogroup η περιβόητη καθαρή έξοδος για την οποία μιλά η κυβέρνηση θα περνά μέσα από «ενισχυμένη εποπτεία».

Ο Μάριο Σεντένο, στην απολογιστική επιστολή του για τη συνεδρίαση του Eurogroup της Σόφιας τον Απρίλιο, αναφέρει: «Το Eurogroup έλαβε υπόψη το λεγόμενο εργαλείο ενισχυμένης εποπτείας όπως προτάθηκε από την Κομισιόν».

Δεν είναι ακόμη γνωστό πάντως τι θα περιλαμβάνει αυτό το εργαλείο.

Τσακαλώτος: Έρχεται αυστηρό σύστημα μεταμνημονιακής εποπτείας

Ο επικεφαλής του Eurogroup επιβεβαιώνει στην ίδια επιστολή, ότι ο στόχος που έχουν θέσει οι θεσμοί και η Αθήνα είναι να υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών αποστολών έως το επόμενο Eurogroup στις 24 Μαΐου.

Υπενθυμίζει μάλιστα ότι έγινε παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της χώρας από τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, αλλά και το ότι συζητήθηκε η μελλοντική παρακολούθηση του προγράμματος.

«Όποιος θέλει κούρεμα χρέους, θα ανεχθεί και αυστηρότερη εποπτεία»

«Πραγματοποιήσαμε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με ορισμένα βασικά στοιχεία για να υποστηρίξουμε την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

Ο Έλληνας Υπουργός παρουσίασε την αναπτυξιακή στρατηγική της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση την αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας και στην ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος» σημειώνεται στην επιστολή.

Εποπτεία στην Ελλάδα μετά το μνημόνιο – Στα «χέρια» της Γερμανίας η τύχη της χώρας

«Υπό την προϋπόθεση μιας επιτυχημένης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, το Eurogroup θα αποφασίσει τον Ιούνιο όλα τα στοιχεία που θα εξασφαλίσουν επιτυχημένη έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο», αναφέρεται σχετικά.

Παραδέχεται την εποπτεία μετά την έξοδο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

«Η εποπτεία στην Ελλάδα θα πάρει καιρό και δεν θα είμαι εδώ να δω το τέλος της»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις