Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Λήξη συναγερμού: Συνελήφθησαν οι δύο επικίνδυνοι δραπέτες
ΕΛΛΑΔΑ

Λήξη συναγερμού: Συνελήφθησαν οι δύο επικίνδυνοι δραπέτες

Του Πέτρου Καρσιώτη Στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, συνελήφθησαν οι δύο χαρακτηριζόμενοι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες, που είχαν αποδράσει μέσα από την κλούβα της αστυνομίας ενώ μεταφέρονταν στο πλοίο για μεταγωγή τους στην Κρήτη. Και οι δύο συνελήφθησαν στο ίδιο κρησφύγετο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. H EKAM έκανε τις συλλήψεις Οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, συνελήφθησαν οι δύο χαρακτηριζόμενοι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες, που είχαν αποδράσει μέσα από την κλούβα της αστυνομίας ενώ μεταφέρονταν στο πλοίο για μεταγωγή τους στην Κρήτη.

Και οι δύο συνελήφθησαν στο ίδιο κρησφύγετο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

H EKAM έκανε τις συλλήψεις

Οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους πριν απομακρυνθούν από την Αττική, όταν εντόπισαν που κρύβονταν οργάνωσαν επιχείρηση με την ΕΚΑΜ στην εμπροσθοφυλακή λόγω της επικινδυνότητάς τους.

Και οι δύο  Αλβανοί που συνελήφθησαν, ο ένας για δολοφονίες μεταξύ των οποίων και παιδιού από την Αλβανία μόλις 2,5 χρόνων στην Καλαμάτα το 2011 και ο δεύτερος για ληστείες και διαρρήξεις, μεταφέρθηκαν στα γραφεία της Ασφάλειας για ανάκριση.

Στόχος είναι να πληροφορηθούν οι αστυνομικοί πως οργανώθηκε η απόδραση την ώρα που η κλούβα που τους μετέφερε, βρισκόταν στο πρώτο κατάστρωμα του γκαράζ του πλοίου.

Λίγο νωρίτερα είχε έρθει στο φως η πληροφορία ότι οι δύο που κατάφεραν τελικά να διαφύγουν-άλλοι δύο συνελήφθησαν κοντά στο πλοίο- σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις από τις πληροφορίες που έχει λάβει η Αστυνομία, απομακρύνθηκαν με ταξί (!) από την περιοχή του λιμανιού του Πειραιά.

Η σημαντική μαρτυρία που έφθασε στις αρχές “ήθελε” τους δύο δραπέτες, ένας από τους οποίους κατηγορείται για δολοφονίες και ο άλλος για ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές, να έφθασαν μέχρι την περιοχή του Ταύρου, όπου και αποβιβάστηκαν.

Η πληροφορία σήμανε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ 

Η πληροφορία αυτή σήμανε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ και ισχυρές δυνάμεις έζωσαν το σημείο κοντά στην πιθανή αποβίβαση και ξεκίνησαν τις έρευνες σε όλα τα πιθανά σημεία που θα μπορούσαν να έχουν κινηθεί οι επικίνδυνοι δραπέτες.

Μέσα από μαρτυρίες και με βιντεοληπτικό υλικό από παρακείμενα καταστήματα, επιχειρήσεις και σπίτια, προσπαθούν να δουν την κατεύθυνση που πήραν αλλά και το μέσο με το οποίο κινήθηκαν για την τελική τους διαφυγή.

Είχαν κρησφύγετα στην Αττική

Και οι δύο δραπέτες στο παρελθόν, ανεξάρτητα από τις περιοχές,  που έδρασαν, είχαν κρησφύγετα στην Αττική και όταν εντοπίστηκαν, λόγω της επικινδυνότητάς τους, για τη σύλληψή τους είχε επιστρατευτεί η ΕΚΑΜ.

Με… καρφίτσες έλυσαν τις χειροπέδες

Στο ερώτημα πως οι δραπέτες κατάφεραν να βρεθούν χωρίς χειροπέδες, επίσημη απάντηση δεν υπάρχει ακόμη, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι πριν αρχίσει η μεταγωγή με τις πολλές παραλείψεις, είχαν εφοδιασθεί με καρφίτσες!

Ενώ βρίσκονταν στο πίσω μέρος του αστυνομικού οχήματος, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, άρχισαν να λύνουν τις χειροπέδες με τις οποίες ήταν πιασμένοι δύο δύο από το ένα χέρι ο καθένας!

Η κλούβα στο πρώτο κατάστρωμα του πλοίου

Μόλις η κλούβα της Αστυνομίας μπήκε στο πλοίο, ανέβηκε τη ράμπα έφθασε στο πρώτο κατάστρωμα.

Όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα για την αποβίβαση, οι δραπέτες τους έσπρωξαν και άρχισε το θρίλερ με τους δύο να συλλαμβάνονται και τους άλλους δύο να διαφεύγουν.

Και ένορκη διοικητική εξέταση για τις ευθύνες

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του περιστατικού και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες πειθαρχικές ποινές.

Δείτε ακόμη:

Τους αποδέκτες τριών καλάσνικοφ ψάχνει η Αστυνομία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις