«Τέλος» στον… μπελά με το χωριάτικο φύλλο

PLUS

«Τέλος» στον… μπελά με το χωριάτικο φύλλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Μαγειρικός… μπελάς αποδεικνύεται συχνά πυκνά το χωριάτικο φύλλο με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να το διαχειριστεί κανείς. Σύμφωνα όμως με τον Άκη Πετρετζίκη, υπάρχουν μερικά βήματα που είναι… σωτήρια και βγάζουν τους επίδοξους «σεφ» από τη δύσκολη θέση. Αρχικά, βγάζουμε τα φύλλα από τη συσκευασία και κόβουμε με ένα ψαλίδι την κολλητική ταινία. Τα απλώνουμε στον πάγκο […]

10.05.2018 | 11:30

Μαγειρικός… μπελάς αποδεικνύεται συχνά πυκνά το χωριάτικο φύλλο με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να το διαχειριστεί κανείς.

Σύμφωνα όμως με τον Άκη Πετρετζίκη, υπάρχουν μερικά βήματα που είναι… σωτήρια και βγάζουν τους επίδοξους «σεφ» από τη δύσκολη θέση.

Αρχικά, βγάζουμε τα φύλλα από τη συσκευασία και κόβουμε με ένα ψαλίδι την κολλητική ταινία. Τα απλώνουμε στον πάγκο εργασίας και τα καλύπτουμε με μία πετσέτα. Φροντίζουμε η πετσέτα να καλύπτει όλη την επιφάνεια από τα φύλλα.

Διαβάστε ακόμα

«Οργασμός» για τον ουρανίσκο αυτά τα τσούρος

Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα μπολ με νερό και ραντίζουμε με το χέρι μας ελαφρά την πετσέτα. Κάθε φορά που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ένα φύλλο, σηκώνουμε την πετσέτα, παίρνουμε το φύλλο και καλύπτουμε ξανά με την πετσέτα.

Αν στεγνώσει η πετσέτα μπορούμε να ρίξουμε ξανά λίγο νερό, ενώ με τον ίδιο τρόπο διαχειριζόμαστε όλους τους τύπους φύλλων όπως είναι η σφολιάτα.

Προσοχή: Δεν ρίχνουμε πολύ νερό στην πετσέτα για να μην νερώσουν τα φύλλα μας και κολλήσουν μεταξύ τους. Χρειάζεται μόνο λίγες σταγόνες.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Exit mobile version