Αθήνα

°C

Κυριακή

20

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Απασφάλισε η Φώφη Γεννηματά: “Ως εδώ!”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απασφάλισε η Φώφη Γεννηματά: “Ως εδώ!”

Προειδοποίηση σε πολύ αυστηρό τόνο έστειλε η Φώφη Γεννηματά, με αφορμή το κλίμα διαφωνίας που επικρατεί τελευταία. Η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ., σε δήλωσή της στο protothema τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ έχουν κάθε συμφέρον, να υπονομεύσουν την προσπάθειά μας. Και αυτό κάνουν». Επισημαίνει ότι προϋπόθεση για να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις το κόμμα είναι […]

Προειδοποίηση σε πολύ αυστηρό τόνο έστειλε η Φώφη Γεννηματά, με αφορμή το κλίμα διαφωνίας που επικρατεί τελευταία.

Η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ., σε δήλωσή της στο protothema τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ έχουν κάθε συμφέρον, να υπονομεύσουν την προσπάθειά μας. Και αυτό κάνουν».

Επισημαίνει ότι προϋπόθεση για να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις το κόμμα είναι η διασφάλιση της πολιτικής του ενότητας και υπενθυμίζει ότι η κοινωνική βάση της παράταξης «δεν έχει καμία περαιτέρω ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές και διχόνοια στο εσωτερικό μας»

Οπως υπογραμμίζει η Φώφη Γεννηματά αυτά «αλλοιώνουν την εικόνα μας, θολώνουν το πολιτικό μας στίγμα και αντικειμενικά εξυπηρετούν τα σχέδια των πολιτικών μας αντιπάλων» και «μετατρέπουν τον πλουραλισμό από πλεονέκτημα, σε όπλο όσων θέλουν να μας πλήξουν».

«Εως εδώ! Αυτό δεν θα το επιτρέψω. Θα αφήσουμε πίσω όσους είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να στηρίξουν το εγχείρημά μας. Και πολύ περισσότερο όσους αναζητούν είτε μόνο την επόμενη εκλογική στέγη, είτε την επόμενη Κυβερνητική τους θέση».

Αναλυτικά η δήλωση της Φώφης Γεννηματά

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ έχουν κάθε συμφέρον, να υπονομεύσουν την προσπάθειά μας. Και αυτό κάνουν.Εμείς είμαστε το εμπόδιο στα σχέδιά τους, τη διπλή όψη του συντηρητισμού τους.Το γνωρίζουμε, το αντιμετωπίζουμε. Έχουν γνώση οι φύλακες.

Είμαστε αποφασισμένοι να γίνουμε πρωταγωνιστές, για να είμαστε χρήσιμοι στην πατρίδα και στον λαό. Προϋπόθεση όμως είναι η διασφάλιση της πολιτικής μας ενότητας.

Γι’ αυτό η κοινωνική βάση της παράταξής μας που αγωνιά κι αγωνίζεται, δεν έχει καμία περαιτέρω ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές και διχόνοια στο εσωτερικό μας.

Γιατί αλλοιώνουν την εικόνα μας, θολώνουν το πολιτικό μας στίγμα και αντικειμενικά εξυπηρετούν τα σχέδια των πολιτικών μας αντιπάλων.

Μετατρέπουν τον πλουραλισμό από πλεονέκτημα, σε όπλο όσων θέλουν να μας πλήξουν.

Επιμένει η Φώφη: Ζητώ εκλογές εδώ και τώρα

Εως εδώ. Αυτό δεν θα το επιτρέψω.

Θα αφήσουμε πίσω όσους είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να στηρίξουν το εγχείρημά μας.  Και πολύ περισσότερο όσους αναζητούν είτε μόνο την επόμενη εκλογική στέγη, είτε την επόμενη Κυβερνητική τους θέση.

Οι προοδευτικοί πολίτες που αγκαλιάζουν το εγχείρημα είναι η δύναμή μας.

Θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών όλων αυτών, των πολλών, που πιστεύουν και ελπίζουν σε εμάς.

Το Κίνημα Αλλαγής προχωρεί σταθερά σε ανοδική πορεία. Αυτή τη βλέπουμε καθημερινά, καταγράφεται τόσο στις δημοσκοπήσεις, όσο και στα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στις μεγάλες κοινωνικές και επαγγελματικές οργανώσεις.

Οι πρωτοβουλίες μας για τα μεγάλα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα και η δράση μας στην Βουλή, μας φέρνουν στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου. Συναντούν την όλο και μεγαλύτερη επιδοκιμασία των πολιτών.

Προχωράμε με το δικό μας αυτόνομο και διακριτό ρόλο και λόγο, σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις του Συνεδρίου μας.

Είμαστε δύναμη σταθερότητας και εγγυητές της προοδευτικής πολιτικής ατζέντας για την πορεία του τόπου.

Ζητάμε εκλογές για να μη βρεθεί μπροστά σε νέα αδιέξοδα τετελεσμένα ο Ελληνικός λαός, να εκφραστεί πάνω στην Εθνική Γραμμή εξόδου από την κρίση και να αποφασίσει ποιον θα επιλέξει για να οδηγήσει την Ελλάδα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Έχω προσωπικά την ευθύνη και την υποχρέωση να πετύχουμε. Να έχουμε καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την πατρίδα μας.

Αυτή είναι η εντολή που έχω από τους 212.000 πολίτες που αποτέλεσαν τους συνιδρυτές του Κινήματος μας.

Και θα την τιμήσω».

Για Ραγκούση «χτυπά η καμπάνα»

«Πρόκειται περισσότερο για έκκληση αυτοσυγκράτησης και υπευθυνότητας, παρά για απειλή» σχολίαζαν συνεργάτες της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής υποστηρίζοντας ότι δεν προσωποποιεί κάποιον αλλά απευθύνεται σε όλα τα στελέχη.

Ωστόσο, τα πυρά της Φώφης Γεννηματά στρέφονταν όπως φαίνεται κατά στελεχών που «θολώνουν» το στίγμα του νεοσύστατου κόμματος και κυρίως κατά του Γιάννη Ραγκούση.

Η Χ. Τρικούπη δεν είδε με καθόλου καλό μάτι την εκδήλωση με θέμα «Το μέλλον της προοδευτικής παράταξης» που έκανε την Κυριακή, ο πρώην υπουργός και μέλος της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ στην οποία μετείχαν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κ.κ. Βούτσης, Παππάς, Παπαδημούλης κλπ.

Μάλιστα, εκεί, ο Γιάννης Ραγκούσης επανέλαβε τη θέση του για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «ως Κίνημα Αλλαγής, ή θα επιστρέψουμε στη συντελεσμένη προοδευτική παράταξη και θα αναγεννηθούμε ή θα σβήσουμε». Επέμεινε ότι «οποιαδήποτε νέα κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ θα είναι προδοσία της προοδευτικής παράταξης.

Θα είναι απόδειξη εξάρτησης από τη μεταπρατική ολιγαρχία» και πρόσθεσε πως «αν ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ δεν τα παρατήσουν τελευταία στιγμή, αν αντέξουν και δεν δραπετεύσουν από τις εθνικές και ιστορικές τους ευθύνες και αυτοί, και αν παράλληλα αναλάβουν επίσημες πρωτοβουλίες για διάλογο και σύγκλιση με άλλες προοδευτικές δυνάμεις μέσα στις οποίες αυτονόητο είναι πως δεν συγκαταλέγονται οι ΑΝΕΛ ή η ΝΔ, τότε ναι, η προσωπική μου άποψη είναι πως πρέπει να ανταποκριθούμε θετικά».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις