Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πύραυλοι έπληξαν τομέα κοντά στη Δαμασκό
ΚΟΣΜΟΣ

Πύραυλοι έπληξαν τομέα κοντά στη Δαμασκό

Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν τομέα κοντά στη Δαμασκό το βράδυ της Τρίτης. Τουλάχιστον εννέα μαχητές του καθεστώτος σκοτώθηκαν. «Εννιά μαχητές που ανήκαν στους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης ή σε σιιτικές φιλοϊρανικές παραστρατιωτικές οργανώσεις σκοτώθηκαν» στον τομέα Κίσουα, υποστήριξε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής αυτής της ΜΚΟ, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν. Οι «αποθήκες όπλων οι […]

Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν τομέα κοντά στη Δαμασκό το βράδυ της Τρίτης.

Τουλάχιστον εννέα μαχητές του καθεστώτος σκοτώθηκαν.

«Εννιά μαχητές που ανήκαν στους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης ή σε σιιτικές φιλοϊρανικές παραστρατιωτικές οργανώσεις σκοτώθηκαν» στον τομέα Κίσουα, υποστήριξε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής αυτής της ΜΚΟ, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Οι «αποθήκες όπλων οι οποίες στοχοθετήθηκαν ανήκουν στους ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης», οι οποίοι έχουν εμπλακεί στον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία από το 2011 στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων, πρόσθεσε ο ίδιος.

Νωρίτερα το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι οι συριακές ένοπλες δυνάμεις αναχαίτισαν το βράδυ της Τρίτης δύο ισραηλινούς πυραύλους που είχαν στόχο μια περιοχή κοντά στη συριακή πρωτεύουσα.

Κίνδυνος για τη Μεσόγειο τα γερμανικά υποβρύχια

Το πρακτορείο είχε κάνει αρχικά λόγο για «εκρήξεις» στην περιοχή αυτή, ενώ η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που εικόνιζαν φλόγες, καθώς όπως ανέφερε προκλήθηκε πυρκαγιά στην περιοχή από την καταστροφή των δύο πυραύλων.

Το Ισραήλ δεν έχει κάνει επίσημα κανένα σχόλιο για τα δημοσιεύματα αυτά.

Το βράδυ της Τρίτης, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι «υποστηρίζει απόλυτα» την απόφαση του αμερικανού προέδρου να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ομπάμα: Θα ζούμε με την απειλή ή θα πάμε σε πόλεμο

Την ίδια ώρα, το κατεχόμενο από το Ισραήλ τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν τέθηκε σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού εξαιτίας, σύμφωνα με την ισραηλινή κυβέρνηση, του ενδεχομένου να υπάρξει ιρανική επίθεση από το συριακό έδαφος.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει τα τελευταία χρόνια, και ειδικά μετά το 2017, πολυάριθμες επιδρομές στη Συρία εναντίον δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ και της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις