Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Μπορούμε να γίνουμε αθάνατοι αλλά θα ήταν μια… κόλαση
ΥΓΕΙΑ

Μπορούμε να γίνουμε αθάνατοι αλλά θα ήταν μια… κόλαση

Ένα εφιαλτικό σενάριο με τους ανθρώπους να ζουν μια… ζωντανή κόλαση περιγράφει ο καθηγητής Ηθικής και Φιλοσοφίας από το πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ. Η αναβίωση νεκρών ανθρώπινων εγκεφάλων είναι ένα πιθανό σενάριο για το μέλλον, ωστόσο ειδικοί προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μοίρα χειρότερη από τον θάνατο. Για την ακρίβεια ο καθηγητής Μπέντζαμιν Κέρτις, […]

Ένα εφιαλτικό σενάριο με τους ανθρώπους να ζουν μια… ζωντανή κόλαση περιγράφει ο καθηγητής Ηθικής και Φιλοσοφίας από το πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ.

Η αναβίωση νεκρών ανθρώπινων εγκεφάλων είναι ένα πιθανό σενάριο για το μέλλον, ωστόσο ειδικοί προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μοίρα χειρότερη από τον θάνατο.

Για την ακρίβεια ο καθηγητής Μπέντζαμιν Κέρτις, υποστήριξε πως τέτοιου είδους πειράματα μπορούν να δημιουργήσουν μια «αιώνια κόλαση».

Πειράματα με στόχο την αναβίωση νεκρών εγκεφάλων πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τον περασμένο μήνα στο πανεπιστήμιο Yale, καθώς οι ερευνητές κατάφεραν να επαναφέρουν στην ζωή εγκεφάλους περισσότερων από 100 νεκρά γουρούνια, τους οποίους κράτησαν ζωντανούς έως 36 ώρες.

Οι ερευνητές υποστήριξαν πως αυτή η επιτυχία θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για μεταμοσχεύσεις εγκεφάλων και μια μέρα οι άνθρωποι θα μπορούσαν να γίνουν αθάνατοι, μεταφέροντας τις συνειδήσεις σε τεχνητά συστήματα μετά τον θάνατο του ανθρώπινου σώματος.

Διαβάστε ακόμα:

Που θα κάνετε δωρεάν τεστ Παπ

Ο Κέρτις, ωστόσο, τονίζει πως: «Ακόμα και αν ο συνειδητός εγκέφαλος διατηρούνταν ζωντανός μετά τον θάνατο του σώματος, θα έπρεπε να συνεχίσεις να ζεις ως ένας εγκέφαλος χωρίς κορμί, κλειδωμένος μέσα στο μυαλό σου, χωρίς καμία πρόσβαση στις αισθήσεις που μας επιτρέπουν να ζήσουμε και να αλληλεπιδράσουμε με τον κόσμο. Στην καλύτερη περίπτωση θα περνούσες τη ζωή σου με μόνη συντροφιά τις σκέψεις σου».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως: «Κάποιοι υποστηρίζουν πως ακόμα και με ένα απόλυτα λειτουργικό σώμα, η αθανασία θα ήταν ανιαρή. Χωρίς καμία επαφή με τον εξωτερικό κόσμο θα ήταν μια ζωντανή κόλαση. Το να καταλήξεις ένας ανθρώπινος εγκέφαλος χωρίς υλική υπόσταση θα μπορούσε πολύ εύκολα να είναι μια μοίρα χειρότερη από τον θάνατο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις