Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Off-Off Athens 10: Το φεστιβάλ νέων θεατρικών ομάδων στο Επί Κολωνώ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Off-Off Athens 10: Το φεστιβάλ νέων θεατρικών ομάδων στο Επί Κολωνώ

  Το Επί Κολωνώ διοργανώνει για δέκατη χρονιά, το φεστιβάλ Off-Off Athens του 2018 με συμμετοχή 25 θεατρικών σχημάτων και όχι μόνο. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από το Σάββατο 26 Μαΐου έως τη Δευτέρα 25 Ιουνίου, ενώ στην τρέχουσα παρουσίαση δίδεται το πρόγραμμα του Μαΐου. Σε κάθε βραδιά θα παρουσιαστούν στην κεντρική σκηνή οι παραστάσεις […]

 

Οι πρωταγωνιστές του έργου Για μια φέτα πεπόνι

Το Επί Κολωνώ διοργανώνει για δέκατη χρονιά, το φεστιβάλ Off-Off Athens του 2018 με συμμετοχή 25 θεατρικών σχημάτων και όχι μόνο. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από το Σάββατο 26 Μαΐου έως τη Δευτέρα 25 Ιουνίου, ενώ στην τρέχουσα παρουσίαση δίδεται το πρόγραμμα του Μαΐου. Σε κάθε βραδιά θα παρουσιαστούν στην κεντρική σκηνή οι παραστάσεις δυο διαφορετικών ομάδων, ενώ η κάθε ομάδα θα πραγματοποιήσει δυο παραστάσεις σε δύο συνεχόμενες μέρες. Η κάθε παράσταση δεν υπερβαίνει τα 60΄.

Ομάδα 1η

Κυριακή 27 Μαΐου στις 20:30 & Δευτέρα 28 Μαΐου στις 22:00

Νεκροταφείο

Ένα έργο βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, από δυο διαφορετικές οπτικές γωνίες. Τί μπορεί να προκαλέσει μια διαδήλωση και ποιες οι συνέπειές της; «Να λιώνουν τα παπούτσια σου από τα δακρυγόνα είναι το πιο λίγο. Να βλέπεις ανθρώπους να βάζουν στο στόμα βενζίνη, για να φυσήξουν τη φωτιά να μεγαλώσει, είναι το κάτι άλλο. Όμως, να περπατάνε δυο άνθρωποι και να διαπερνά τα κεφάλια τους μια laser φωτοβολίδα δεν συγκρίνεται με ό,τι. Είσαι τόσο κοντά. Τόσο κοντά. Και μετά διερωτάσαι αν ήταν τύχη, μοίρα ή Θεός».

 

Ομάδα 2η

Δευτέρα 28 Μαΐου στις 20:30 & Τρίτη 29 Μαΐου στις 22:00

Για μια φέτα πεπόνι

Ο κύριος και η κυρία Κούκου γνωρίζει τον κύριο και την κυρία… Κούκου. Τα δύο μάλλον όχι και τόσο συνηθισμένα αντρόγυνα δειπνούν με σκοπό να κάνουν μια ανταλλαγή ζευγαριών, ώστε να ξεφύγουν από τη ρουτίνα που τους έχει καταβάλει. Οι μεταξύ τους συζητήσεις, ένα παιχνίδι και κυρίως ένα… πεπόνι θα οδηγήσει τους τέσσερις πρωταγωνιστές σε εκρήξεις αλήθειας.

 

Ομάδα 3η

Τρίτη 29 Μαΐου στις 20:30 & Τετάρτη 30 Μαΐου στις 22:00

Κάτω από τους πολλαπλασιασμούς

Αν αφαιρέσεις από τα κείμενα του Λόρκα, τον χώρο, τον χρόνο, το περιβάλλον εκείνης της εποχής θα δεις να ανθίζει ένας λόγος επίκαιρος όσο ποτέ και να ξεδιπλώνονται μπρός στα μάτια σου η αγωνία της ύπαρξης, οι κοινωνικοί προβληματισμοί του τότε που παραμένουν ίδιοι με του σήμερα και η αγωνία αποτίναξης ή παραδοχής των κοινωνικών συμβάσεων που κυριολεκτικά καταπίνουν τον έρωτα και τα κορμιά που επαναστατούν.

 

Ομάδα 4η

Τετάρτη 30 Μαΐου στις 20:30 & Πέμπτη 31 Μαΐου στις 22:00

Στιγμιαίος Καφές

Μια γυναίκα ενηλικιώνεται συναισθηματικά, με αφορμή έναν στιγμιαίο καφέ και το φλερτ του νεαρού σερβιτόρου που της τον προσφέρει. Αφήνοντας πίσω τις παλιές της κοσμοθεωρίες για γοβάκια, πρίγκιπες και νυφικά, καταφέρνει μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας, όσα δεν είχε καταφέρει σε ολόκληρη τη ζωή της.

 

Ομάδα 5η

Πέμπτη 31 Μαϊου στις 20:30 & Παρασκευή 1 Ιουνίου στις 20:30

Δηλητήριο

Ένας άντρας και μια γυναίκα. Η συνάντηση τους ύστερα απο χρόνια, η ανάγκη τους να κλείσουν τις πληγές του παρελθόντος και το δηλητήριο. Ειναι ο χρόνος τελικά αυτός που φθείρει τις ανθρώπινες σχέσεις ή τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στο πέρασμα του;

 

Πληροφορίες

  • Εισιτήριο:  Η γενική είσοδος για κάθε παράσταση μιας θεατρικής ομάδας είναι 5,00€ για τη μία παράσταση και 6,00€ για τις δύο παραστάσεις της ίδιας βραδιάς, διαρκείας: 25,00€ (max 25 παραστάσεις),     15,00€ (max 10 παραστάσεις)
  • Ώρα έναρξης:  καθημερινά στις 20:30 για την πρώτη παράσταση και στις 22:00 για τη δεύτερη παράσταση.

Επί Κολωνώ, 210-5138067, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Στοά του Βιβλίου καλωσορίζει τον Βλάση Φρυσίρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις