Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Η Μέρκελ καλεί Μητσοτάκη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μέρκελ καλεί Μητσοτάκη!

  Η αλλαγή σκηνικού που έρχεται στην Ελλάδα, με τη ΝΔ να προηγείται πάνω από 10 μονάδες, κάνει την Μέρκελ να καλεί Μητσοτάκη στη Βόννη! Η Μέρκελ παίρνει τα μέτρα της! Η Μέρκελ έμαθε πολλά καλά για τον Μητσοτάκη στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κατά τις πρόσφατες συνόδους, όπου αντιμετωπίζεται ως εν δυνάμει Πρωθυπουργός. […]

 

Η αλλαγή σκηνικού που έρχεται στην Ελλάδα, με τη ΝΔ να προηγείται πάνω από 10 μονάδες, κάνει την Μέρκελ να καλεί Μητσοτάκη στη Βόννη! Η Μέρκελ παίρνει τα μέτρα της! Η Μέρκελ έμαθε πολλά καλά για τον Μητσοτάκη στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κατά τις πρόσφατες συνόδους, όπου αντιμετωπίζεται ως εν δυνάμει Πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Βερολίνο στις 26 και 27 Ιουνίου. Εκεί θα συναντηθεί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς, τον υπουργό Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ και τον υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ.

Τα κορυφαία στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης έχουν εκφράσει την επιθυμία να γνωρίσουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επίσης θέλουν να ακούσουν από κοντά τις απόψεις του  για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο, ότι την ακριβώς επόμενη ημέρα ξεκινά στις Βρυξέλλες η τελευταία Σύνοδος Κορυφής πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Επομένως θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και εταίρων για το αναπτυξιακό σχέδιο της μεταμνημονιακής περιόδου.

Αυτή τη στιγμή η ΝΔ αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά και ενωμένα κεντροδεξιά κόμματα. Τα αντίστοιχα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες υποχωρούν μπροστά σε πιέσεις, είτε από την άκρα δεξιά, είτε από λαϊκιστές, όπως συμβαίνει στην Ιταλία. Κατά τους ειδικούς, «ο Ιούνιος και οι συναντήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο αποτελούν το επιστέγασμα της δυναμικής που έχει αναπτύξει ο κ. Μητσοτάκης. Η αρχή θα γίνει στο Μόναχο στις 6, 7 και 8 του μήνα. Εκεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συμμετάσχει στο «Study Group» του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Αυτή είναι μια από τις σημαντικότερες ετήσιες εκδηλώσεις της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς. Ο κλειστός κύκλος των συμμετεχόντων περιλαμβάνει την ηγεσία του ΕΛΚ, την Μέρκελ και τον καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτζ.

Τι λέει ο κ. Μητσοτάκης

«Η Ν.Δ. έχει ένα συγκροτημένο, τεκμηριωμένο και κοστολογημένο αναπτυξιακό σχέδιο, για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας. Σε καμία περίπτωση εμείς δεν δεσμευόμαστε από αναπτυξιακά σχέδια τα οποία συντάσσονται εν κρυπτώ και τα οποία ενδεχομένως να αποτυπώνουν και μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία από αυτήν την οποία πρεσβεύουμε εμείς». Αυτό είναι το σαφές μήνυμα που εκπέμπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης εντός κι εκτός Ελλάδας. Και πιθανότατα θα μεταφέρει και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις που θα έχει στο περιθώριο του συνεδρίου στο Μόναχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

«Εκλογές μετά τον Αύγουστο δεν είναι πρόωρες»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις