Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Οι τζιχαντιστές πήραν εκδίκηση – Δεκάδες νεκροί
ΚΟΣΜΟΣ

Οι τζιχαντιστές πήραν εκδίκηση – Δεκάδες νεκροί

Στην αντεπίθεση οι τζιχαντιστές Τουλάχιστον 31 μαχητές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αντεπίθεσης των τζιχαντιστών που παραμένουν οχυρωμένοι στο τελευταίο τους καταφύγιο νότια της πρωτεύουσας Δαμασκού. Οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ σφυροκοπούν επί εβδομάδες τμήματα του καταυλισμού παλαιστινίων προσφύγων Γιάρμουκ και γειτονικές περιοχές όπου βρίσκονται μέλη του ΙΚ. Οι δύο πλευρές εμπλέκονται επίσης σε χερσαίες […]

Στην αντεπίθεση οι τζιχαντιστές

Τουλάχιστον 31 μαχητές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αντεπίθεσης των τζιχαντιστών που παραμένουν οχυρωμένοι στο τελευταίο τους καταφύγιο νότια της πρωτεύουσας Δαμασκού.

Οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ σφυροκοπούν επί εβδομάδες τμήματα του καταυλισμού παλαιστινίων προσφύγων Γιάρμουκ και γειτονικές περιοχές όπου βρίσκονται μέλη του ΙΚ.

Οι δύο πλευρές εμπλέκονται επίσης σε χερσαίες μάχες.

Το καθεστώς κατάφερε τις τελευταίες ημέρες να αποκόψει μια στρατηγικής σημασίας οδό που συνδέει τις δύο περιοχές, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο.

Όμως το Σαββατοκύριακο, οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν αντεπίθεση που τους επέτρεψε να αποκαταστήσουν τη σύνδεση.

«Σιωπή» για την δημιουργία τουρκικού ψευδοκράτους στη Συρία

«Οι επιχειρήσεις τους συνεχίστηκαν κατόπιν» με αποτέλεσμα «να σκοτωθούν 31 φιλοκαθεστωτικοί μαχητές, στην πλειονότητά τους σε ενέδρες», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της ΜΚΟ ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Οι δυνάμεις του Άσαντ έχουν ανακτήσει το 60% της συνοικίας Χατζάρ αλ Ασουάντ, αλλά οι τζιχαντιστές συνεχίζουν να ελέγχουν το 80% του καταυλισμού Γιάρμουκ, κατά εκτιμήσεις του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τσαβούσογλου: Παράνομη η στρατιωτική λύση στη Συρία

Συνολικά, από την έναρξη της επιχείρησης των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στα μέσα Απριλίου, έχουν σκοτωθεί 150 μαχητές του καθεστώτος, 120 τζιχαντιστές του ΙΚ, καθώς και 47 άμαχοι, κατά την ίδια ΜΚΟ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις