Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του Ερντογάν
ΚΟΣΜΟΣ

Η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του Ερντογάν

Η πρώτη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του Ερντογάν Ομιλία σε υποστηρικτές του στην πρωτεύουσα της Βοσνίας θα απευθύνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει πως ο Ερντογάν σχεδίαζε να μιλήσει σε συγκέντρωση στο Σαράγεβο, ενόψει των εκλογών. Ο ρόλος του Γκιουλ – Καθηγητής εξηγεί γιατί ο Ερντογάν κήρυξε πρόωρες εκλογές Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν […]

Ο Ερντογάν σε ομιλία

Η πρώτη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του Ερντογάν

Ομιλία σε υποστηρικτές του στην πρωτεύουσα της Βοσνίας θα απευθύνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει πως ο Ερντογάν σχεδίαζε να μιλήσει σε συγκέντρωση στο Σαράγεβο, ενόψει των εκλογών.

Ο ρόλος του Γκιουλ – Καθηγητής εξηγεί γιατί ο Ερντογάν κήρυξε πρόωρες εκλογές

Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν απαγορεύσει σε Τούρκους πολιτικούς να κάνουν προεκλογική εκστρατεία στο έδαφός τους.

Ο Ερντογάν είχε πει πως το κόμμα του σχεδιάζει να κάνει την πρώτη του μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη και, το περασμένο Σαββατοκύριακο, ανήγγειλε ότι θα γίνει στο Σαράγεβο.

«Θεωρούμε την επίσκεψη αυτή επίσκεψη εργασίας, που θα επικεντρωθεί σε ζητήματα όπως η οικονομία, το εμπόριο, οι επενδύσεις και η περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών», είπε ο τούρκος πρεσβευτής Χαλντούν Κοτς στο Fena.

Εκλογές στην Τουρκία: Το plan B του Ερντογάν

Ο Ερντογάν προκήρυξε πρόωρες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές προκειμένου να τεθεί σε ισχύ ταχύτερα το προεδρικό σύστημα εξουσίας στην Τουρκία, που εγκρίθηκε οριακά στο δημοψήφισμα το οποίο διεξήχθη πέρυσι.

Η εκδήλωση αυτή θα γίνει σε ένα ανακαινισμένο ολυμπιακό στάδιο που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 20.000 ανθρώπους

Η Ολλανδία και η Γερμανία–δύο χώρες με μεγάλες κοινότητες πολιτών τουρκικής καταγωγής και τούρκων μεταναστών–καθώς και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Αυστρία, έχουν καταστήσει σαφές πως δεν θα επιτρέψουν σε Τούρκους πολιτικούς να οργανώσουν προεκλογικές εκδηλώσεις στο έδαφός τους, επικαλούμενες λόγους ασφαλείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις