Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δολοφονία αστυνομικών ΔΙΑΣ – Σάλος με την αθώωση
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία αστυνομικών ΔΙΑΣ – Σάλος με την αθώωση

Σάλο προκάλεσε η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την στυγνή δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Το Δικαστήριο το οποίο εξέτασε την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό προχώρησε στην αθώωση του Γ. Ε. Ο άνδρας αυτός κατηγορούνταν για άμεση συνέργεια στη δολοφονία των δυο αστυνομικών. Πρωτόδικα, ο κατηγορούμενος είχε καταδικασθεί σε δυο […]

Σάλο προκάλεσε η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την στυγνή δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Το Δικαστήριο το οποίο εξέτασε την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό προχώρησε στην αθώωση του Γ. Ε.

Ο άνδρας αυτός κατηγορούνταν για άμεση συνέργεια στη δολοφονία των δυο αστυνομικών. Πρωτόδικα, ο κατηγορούμενος είχε καταδικασθεί σε δυο φορές ισόβια.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε το ξέσπασμα των συγγενών των αδικοχαμένων αστυνομικών. «Ποια ελαφρυντικά τους αναγνωρίζετε; Σκότωσαν τα παιδιά μας… Είναι δολοφόνοι θα τους αθωώσετε κιόλας;» φώναζαν οι συγγενείς και οι μητέρες των αδικοχαμένων αστυνομικών.

Διαβάστε ακόμα:

Επιτροπή Ασύλου: «Ελεύθερος» και δεύτερος Τούρκος

Αντίθετα, με τον Γ. Ε. ο οποίος καταδικάστηκε μόνο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, το δικαστήριο επέβαλλε στους άλλους δυο κατηγορουμένους Ι. Σ. και Α. Π. δις ισόβια κι 66 έτη κάθειρξη καταδικάζοντάς τους ως φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας των αστυνομικών.

Οι υπόλοιποι 9 κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές από 2-8 έτη φυλάκισης.

Η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για την στυγερή δολοφονία των δυο νεαρών αστυνομικών που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο εκδόθηκε τρία χρόνια μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Οι δυο καταδικασθέντες Ι. Σ. και Α. Π. κρίθηκαν ένοχοι και για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών. Μάλιστα στο άκουσμα της απόφασης ο Ι. Σ. απευθυνόμενος προς τους δικαστές φώναξε: «Ντροπή σας, πρέπει να έχετε τύψεις…».

Να σημειωθεί ότι στην υπόθεση δολοφονίας των αστυνομικών στου Ρέντη, εμπλέκεται και τέταρτο πρόσωπο. Πρόκειται για τον Β. Τ. που φυγοδικεί και με απόφαση που είχε εδκόσει το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, η δικογραφία για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο έχει διαχωριστεί.

Η στυγερή δολοφονία των δυο αστυνομικών Γ. Ευαγγελινέλη και Γ. Σκυλογιάννη έλαβε χώρα την 1η Μαρτίου του 2011 στου Ρέντη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις