Μακρόν: Πιθανόν να ξεσπάσει πόλεμος

ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν: Πιθανόν να ξεσπάσει πόλεμος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Λόγο για πόλεμο κάνει ο Εμανουέλ Μακρόν, σε περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν του 2015. «Θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας. Πιθανόν να ξεσπάσει πόλεμος», δήλωσε ο Μακρόν στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, αλλά πρόσθεσε ότι «δεν θεωρεί πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιθυμεί […]

07.05.2018 | 08:15

Λόγο για πόλεμο κάνει ο Εμανουέλ Μακρόν, σε περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν του 2015.

«Θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας. Πιθανόν να ξεσπάσει πόλεμος», δήλωσε ο Μακρόν στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, αλλά πρόσθεσε ότι «δεν θεωρεί πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιθυμεί τον πόλεμο».

Ο Τραμπ αναμένεται να αποφασίσει έως τις 12 Μαΐου αν θα αποσύρει ή όχι τη χώρα του από τη συμφωνία με το Ιράν.

Ο Τσαβούσογλου απειλεί τις ΗΠΑ με αντίποινα

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αποφασίσει να το πράξει αλλά παραμένει αδιευκρίνιστο με ποιόν τρόπο, όπως δήλωσαν στις 2 Μαΐου δύο αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, οι οποίοι γνωρίζουν το θέμα.

Ο Τραμπ θα μπορούσε ακόμη να βρει έναν τρόπο να παραμείνει στη συμφωνία ανάμεσα στην Ισλαμική Δημοκρατία και τις έξι παγκόσμιες δυνάμεις: Βρετανία, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία και ΗΠΑ.

Αναβρασμός στο Ιράν για την πυρηνική συμφωνία

Ο Μακρόν κάλεσε τον αμερικανό ομόλογό του να μην αποσυρθεί από τη συμφωνία κατά τη συνάντηση που είχαν στην Ουάσιγκτον στα τέλη του περασμένου μήνα.

Η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία παραμένουν δεσμευμένες στη συμφωνία αλλά, σε μια προσπάθεια να παραμείνουν και οι ΗΠΑ, επιθυμούν τον διάλογο με το Ιράν.

Exit mobile version