Εκτυφλωτική χλιδή στην ορκωμοσία του Πούτιν (pics+vid)

ΚΟΣΜΟΣ

Εκτυφλωτική χλιδή στην ορκωμοσία του Πούτιν (pics+vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Με μια άκρως εντυπωσιακή τελετή ορκωμοσίας ξεκίνησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κι επίσημα την τέταρτη θητεία στην προεδρία της Ρωσίας. «Θεωρώ καθήκον μου και νόημα της ζωής μου να κάνω ό,τι μπορώ για τη Ρωσία, για το παρόν και για το μέλλον της», δήλωσε αφού ορκίσθηκε πάνω στο Σύνταγμα στη χρυσοποίκιλτη αίθουσα Αντρεέφσκι, στο Κρεμλίνο. Ο Πούτιν […]

07.05.2018 | 16:24

Με μια άκρως εντυπωσιακή τελετή ορκωμοσίας ξεκίνησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κι επίσημα την τέταρτη θητεία στην προεδρία της Ρωσίας.

«Θεωρώ καθήκον μου και νόημα της ζωής μου να κάνω ό,τι μπορώ για τη Ρωσία, για το παρόν και για το μέλλον της», δήλωσε αφού ορκίσθηκε πάνω στο Σύνταγμα στη χρυσοποίκιλτη αίθουσα Αντρεέφσκι, στο Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν κυβερνά τη χώρα του εδώ και 18 χρόνια είτε από τη θέση του προέδρου είτε από αυτή του πρωθυπουργού.

Στην ομιλία του τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος της νέας θηετίας του θα είναι να βελτιώσει τη ρωσική οικονομία μετά από μια ύφεση που συνδέεται εν μέρει με την πτώση των τιμών του μαύρου χρυσού και τις διεθνείς κυρώσεις μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

Διαβάστε ακόμα:

Πέντε δολοφονίες πολιτικών μέσα σε μία εβδομάδα

«Έχω συνείδηση της κολοσσιαίας ευθύνης μου απέναντι στον καθέναν από εσάς, απέναντι στη Ρωσία. Θα κάνω τα πάντα για να αυξήσω την ισχύ, την ευημερία και τη δόξα της Ρωσίας», διαβεβαίωσε.

«Μια νέα ποιότητα ζωής, ευημερία, ασφάλεια κι η υγεία των πολιτών, αυτό προέχει σήμερα», επεσήμανε.

Αν και ο Πούτιν επανέφερε επί των ημερών του τη χώρα του δυναμικά στο διεθνές προσκήνιο κυρίως με στρατιωτικές επιχειρήσεις, δεν κατάφερε να περιορίσει την εξάρτηση της ρωσικής οικονομίας από τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου και να βρει νέες πηγές προσόδων ή να να αναπτύξει τις βιομηχανίες της.

Αναλυτές αμφιβάλουν κατά πόσον θα μπορέσει να υλοποιήσει τους στόχους που έβαλε για τη νέα του θητεία με άλματα στην τεχνολογική έρευνα και την τεχνητή νοημοσύνη, μεγάλα οδικά έργα και βελτίωση του προσδόκιμου ζωής των Ρώσων πολιτών.

Ειδικοί θεωρούν ότι ο Πούτιν θα επιμείνει στην ίδια γραμμή στην εξωτερική πολιτική.

Παραμένει σημαντικός ο ρόλος της Ρωσίας στη διεθνή σκακιέρα με τη συνέχιση της εμπλοκής στον συριακό εμφύλιο στο πλευρό του Άσαντ μέχρι το τέλος και χωρίς καμιά διάθεση υποχώρησης στο ουκρανικό ζήτημα.

Exit mobile version