Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ο Κοτζιάς στην Κύπρο «Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Κοτζιάς στην Κύπρο «Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει»

Σχετικά με τη διαφορά που προέκυψε μεταξύ της Μητρόπολης Κύκκου και Τηλλυρίας και της ελληνικής Κυβέρνησης σε σχέση με οικόπεδο στη περιοχή Έγκωμης, στη Λευκωσία καταθέτει ο Νίκος Κοτζιάς. Η αντεξέταση του υπουργού Εξωτερικών συνεχίζεται με βαριές εκφράσεις. Συγκεκριμένα, ο κ. Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια της αντεξέτασής του ανέφερε πως είναι ντροπή για την Ελληνική […]

Σχετικά με τη διαφορά που προέκυψε μεταξύ της Μητρόπολης Κύκκου και Τηλλυρίας και της ελληνικής Κυβέρνησης σε σχέση με οικόπεδο στη περιοχή Έγκωμης, στη Λευκωσία καταθέτει ο Νίκος Κοτζιάς.

Η αντεξέταση του υπουργού Εξωτερικών συνεχίζεται με βαριές εκφράσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια της αντεξέτασής του ανέφερε πως είναι ντροπή για την Ελληνική και την Κυπριακή Δημοκρατία, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών να βρίσκεται ενώπιον του Δικαστηρίου.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι ο συνήγορος θέλει να εμποδίσει τον ηγούμενο από το να έρθει σε συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση, προσθέτοντας παράλληλα ότι «ο συνήγορος είναι σε νομική πλάνη».

Διαβάστε ακόμα:

Άγρια επίθεση «Γκρίζων Λύκων» στα γραφεία της Ακσενέρ (pics)

Αντιδρώντας στις συνεχείς ερωτήσεις του συνηγόρου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Δικαστηρίου ανέφερε: Γιατί υπάρχει μία προσβολή στο πρόσωπο μου για τον θεσμό της Ελληνικής Δημοκρατίας; Με ρωτάει άσχετα πράματα και τον καλώ να έρθει στην ουσία. Ούτε επί χούντας η Ελλάδα δεν διασύρθηκε με τέτοιο τρόπο».

Ακόμη, ο κ. Κοτζιάς, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η ελληνική κυβέρνηση δεν πούλησε κτήμα το οποίο έχει στην Άγκυρα από τη δεκαετία του ’30, προσθέτοντας ότι στην Τουρκία συμπεριφέρθηκαν καλύτερα στην Ελλάδα απ’ ότι η Κύπρος. «Είναι προφανές ότι δεν συμπαθείτε την παρούσα κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Σε σχέση με την ένταξη του οικοπέδου στο ΤΑΙΠΕΔ ο Ν. Κοτζιάς υποστήριξε ότι έγινε από γραφειοκρατικό λάθος

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις