«Περίεργες» συμβουλές για καλή υγεία

ΥΓΕΙΑ

«Περίεργες» συμβουλές για καλή υγεία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Όλοι νομίζουμε ότι ξέρουμε τι να κάνουμε για να έχουμε καλή υγεία, αν και πολλές φορές δεν τα τηρούμε! Πολλές φορές η υπερβολική μας σχολαστικότητα πας προκαλεί περισσότερο κακό παρά καλό. Τα παρακάτω tips των ειδικών ακούγονται παράξενα, ωστόσο σχετίζονται με πολλούς τρόπους με την καλή υγεία. Μην πλένετε τα δόντια σας μετά το φαγητό […]

06.05.2018 | 14:55

Όλοι νομίζουμε ότι ξέρουμε τι να κάνουμε για να έχουμε καλή υγεία, αν και πολλές φορές δεν τα τηρούμε!

Πολλές φορές η υπερβολική μας σχολαστικότητα πας προκαλεί περισσότερο κακό παρά καλό.

Τα παρακάτω tips των ειδικών ακούγονται παράξενα, ωστόσο σχετίζονται με πολλούς τρόπους με την καλή υγεία.

Μην πλένετε τα δόντια σας μετά το φαγητό

Για να διατηρηθούν υγιή τα δόντια σας, μην τα βουρτσίζετε αμέσως μετά το φαγητό, ειδικά αν έχετε φάει ή πιει κάτι όξινο. Οι όξινες τροφές μπορεί να μαλακώσουν το σμάλτο των δοντιών, επισημαίνει ο Howard R. Gamble, πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Γενικής Οδοντιατρικής.

Εάν βουρτσίσετε τα δόντια σας σε αυτή τη φάση μπορεί να επιταχυνθεί η επίδραση των οξέων στο σμάλτο και να διαβρωθεί το στρώμα της αδαμαντίνης από κάτω του. Ο Gamble προτείνει να περιμένετε 30-60 λεπτά μετά το φαγητό πριν πλύνετε τα δόντια σας.

Διαβάστε ακόμα:

Τι να φάτε για να αποφύγεται το Αλτσχάιμερ

Για να φάτε λιγότερο, φάτε περισσότερο!

Ένα σνακ των 100 θερμίδων στη μορφή υδατάνθρακα το πιθανότερο, σημειώνει η διαιτολόγος Amy Goodson, RD.

Η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων υδατανθράκων προκαλεί έντονες αυξομειώσεις του σακχάρου, οδηγώντας μας να αποζητάμε περισσότερους υδατάνθρακες”. Η Goodson συστήνει να προτιμήσουμε για σνακ πρωτεΐνη όπως π.χ. φιστικοβούτυρο ή ένα κομμάτι τυρί μαζί με ένα φρούτο.

Είστε κουρασμένοι; Μην πιείτε ενεργειακό ποτό!

Τα ενεργειακά ποτά περιέχουν έως και πέντε φορές περισσότερη καφεΐνη από τον καφέ, η τόνωση όμως που προσφέρουν είναι παροδική και συνοδεύεται με δυσάρεστες παρενέργειες όπως νευρικότητα, ευερεθιστότητα και ταχυκαρδία, εξηγεί η Goodson.

 ζάχαρη θα ανεβάσει παροδικά το σάκχαρό σας, πολύ σύντομα όμως θα καταποντιστεί με αποτέλεσμα να νιώθετε νωθρότητα και ζαλάδα – και θα χρειαστείτε άλλο ένα ενεργειακό ποτό για να συνέλθετε.

Είστε φουσκωμένοι; Πιείτε νερό
Όταν είστε φουσκωμένοι μπορεί να σας φαίνεται ότι το νερό θα σας κάνει να νιώθετε χειρότερα, συνήθως όμως βοηθάει, εξηγεί ο γαστρεντερολόγος James Lee, MD.

“Το νερό αναμιγνύεται με τις υδατοδιαλυτές φυτικές ίνες και τις μετατρέπει σε μία ουσία σαν ζελέ. Αυτό επηρεάζει την κινητικότητα του εντέρου και μειώνει την ενόχληση από το φούσκωμα“.

Exit mobile version