Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Σεντένο: Μείνετε πιστοί στις μεταρρυθμίσεις
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Σεντένο: Μείνετε πιστοί στις μεταρρυθμίσεις

Να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να μην επιστρέψει σε μη βιώσιμες πολιτικές καλεί την Ελλάδα ο Μάριο Σεντένο. «Η ανάπτυξη επέστρεψε στην Ελλάδα αλλά αυτό θα είναι μακρά διαδικασία. Είμαι πολύ σίγουρος ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να την εκπληρώσει. Είναι προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας να αναπτυχθεί η οικονομία με βιώσιμο τρόπο», τόνισε ο […]

Να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να μην επιστρέψει σε μη βιώσιμες πολιτικές καλεί την Ελλάδα ο Μάριο Σεντένο.

«Η ανάπτυξη επέστρεψε στην Ελλάδα αλλά αυτό θα είναι μακρά διαδικασία. Είμαι πολύ σίγουρος ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να την εκπληρώσει.

Είναι προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας να αναπτυχθεί η οικονομία με βιώσιμο τρόπο», τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup, σε συνέντευξη στην «Καθημερινή».

Στηρίζει Τσακαλώτο ο Βούτσης για την περικοπή συντάξεων (vid)

«Η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει πλήρως την κυριότητα των μεταρρυθμίσεων καθώς η μακροπρόθεσμη προοπτική της ανάπτυξης είναι υψίστης σημασίας. Αυτό που δεν πρέπει να γίνει είναι η επιστροφή σε μη βιώσιμες πολιτικές», υπογράμμισε ο Σεντένο.

Kάλεσε όλους τους πολιτικούς παράγοντες της χώρας να καταλάβουν ότι «για να ενισχυθεί η πιθανότητα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το “μομέντουμ” των μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης θα πρέπει να διασφαλίζεται ακόμα και όταν αλλάζει ο πολιτικός κύκλος».

Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ – Ποιοι θα λάβουν «φουσκωμένο ραβασάκι»

«Θα ήθελα να δω ευρεία υποστήριξη γι’ αυτό το σχέδιο. Θα ενίσχυε την αξιοπιστία της Ελλάδας καθώς προχωράει εμπρός», συμπλήρωσε.

Το Eurogroup του Μαΐου θα είναι σημαντικό ως προς μια συμφωνία στα μέτρα για το χρέος, ανέφερε ακόμη και πρόσθεσε ότι η επιτυχημένη έξοδος από το πρόγραμμα είναι και μία προϋπόθεση για περισσότερη ελάφρυνση του χρέους.

Κόκκινα δάνεια: Αυξάνεται ο όγκος των αιτήσεων για ρύθμιση

Το γεγονός ότι το πρωτογενές πλεόνασμα στην Ελλάδα το 2017 είναι 2,5 φορές μεγαλύτερο από αυτό που προβλέφθηκε στο πρόγραμμα «είναι αρκετά καθησυχαστικό για τις δεσμεύσεις των ελληνικών αρχών, και το λαμβάνουμε υπόψη μας», σημείωσε.

Τέλος, για το ενδεχόμενο πιο σφιχτής επιτήρησης με πιο αυστηρούς όρους για την ελληνική πλευρά στη μεταμνημονιακή εποχή, ο πρόεδρος του Eurogroup λέει ότι υπάρχουν δεσμεύσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του προγράμματος, στη στρατηγική ανάπτυξης της κυβέρνησης αλλά που θα προκύπτουν και από την ελάφρυνση του χρέους.

«Τα άσχημα νέα στην Ελλάδα ήταν καλά νέα για τη Γερμανία»

«Η υλοποίησή τους πλέον θα υπόκειται μόνο στις ελληνικές αρχές και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά από την περίοδο του μνημονίου», καταλήγει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις