Επικίνδυνος Αφγανός καταζητείται για τη δολοφονία του 20χρονου

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Επικίνδυνος Αφγανός καταζητείται για τη δολοφονία του 20χρονου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Του Πέτρου Καρσιώτη Ένας 27χρονος Αφγανός, που χαρακτηρίζεται επικίνδυνος καθώς είναι αυτός που άνοιξε πυρ με πιστόλι κατά εβδομήντα ομοεθνών του στο λιμάνι της Πάτρας, καταζητείται από την Αστυνομία ως ο δράστης και της δολοφονίας 20χρονου ομοεθνή του. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, εξιχνιάστηκε άμεσα, μετά από έρευνα της  Ασφαλείας Πατρών, η  ανθρωποκτονία σε βάρος 20χρονου αλλοδαπού, […]

06.05.2018 | 16:23

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ένας 27χρονος Αφγανός, που χαρακτηρίζεται επικίνδυνος καθώς είναι αυτός που άνοιξε πυρ με πιστόλι κατά εβδομήντα ομοεθνών του στο λιμάνι της Πάτρας, καταζητείται από την Αστυνομία ως ο δράστης και της δολοφονίας 20χρονου ομοεθνή του.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, εξιχνιάστηκε άμεσα, μετά από έρευνα της  Ασφαλείας Πατρών, η  ανθρωποκτονία σε βάρος 20χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αφγανιστάν, που διαπράχθηκε το βράδυ της Παρασκευής,  στην Πάτρα.

Ανθρωποκτονία, συμπλοκή και οπλοκατοχή

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία του δράστη και συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, πρόκειται για έναν 27χρονο αλλοδαπό, ομοεθνή του 20χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, συμπλοκή και παράνομη οπλοκατοχή.

Πυροβόλησε κατά ομάδα 70 ομοεθνών του

Ο δράστης, έξω από πρώην εργοστάσιο, πυροβόλησε με πιστόλι εναντίον ομάδας εβδομήντα περίπου αλλοδαπών ομοεθνών του, που συνεπλάκησαν με μικρότερη ομάδα αλλοδαπών, στην οποία άνηκε ο ίδιος και ο 20χρονος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο τελευταίος.

Από σφαίρα πιστολιού ο θάνατος του 20χρονου στην Πάτρα

Βρήκαν κάλυκες πιστολιού και βίντεο

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί της Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών και κατά την εξερεύνηση του τόπου του περιστατικού, εντόπισαν και κατέσχεσαν τέσσερα φυσίγγια και τρεις κάλυκες πιστολιού, καθώς και οπτικό υλικό από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Επίσης, κατά την προανάκριση αξιοποιήθηκαν πλήρως από τους αστυνομικούς όλα τα πειστήρια που συλλέχθηκαν, με αποτέλεσμα την εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του 27χρονου δράστη.

Συνελήφθησαν εννέα άτομα που πρωταγωνιστούσαν

Επιπλέον, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ καθώς και άλλων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, πραγματοποίησαν άμεσα, προσαγωγές από τον τόπο της συμπλοκής, με αποτέλεσμα την σύλληψη συνολικά εννέα αλλοδαπών ανδρών, υπηκόων Αφγανιστάν, για τη συμπλοκή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Τα «πρωτεία» στις καλές θέσεις του λιμανιού

Οι συμπλοκές αυτές όπως έχει επισημανθεί πέρα από τις προσωπικές διαφορές, έχουν ως αίτιο και τη διεκδίκηση των <<πρωτείων>> σε καλές θέσεις του λιμανιού προκειμένου να βρουν εύκολα πρόσβαση κάποιοι αλλοδαποί να τρυπώσουν σε πλοία για την Ευρώπη.

 

 

Exit mobile version