Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

25

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / «Το Μόνον Της Ζωής Του Ταξείδιον» στο Θέατρο Αυλαία
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το Μόνον Της Ζωής Του Ταξείδιον» στο Θέατρο Αυλαία

Στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ  για τέσσερις παραστάσεις θα παρουσιαστεί η εξαιρετική παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη , στο αριστούργημα του Γεωργίου Βυζηινού «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» μετά την εξαιρετική επιτυχία που σημειώνει στην Αθήνα (Θέατρο Τζένη Καρέζη). Η Ιωάννα Παππά καταθέτει μια από τις σημαντικότερες ερμηνείες των τελευταίων ετών και συγκλονίζει ερμηνεύοντας καθηλωτικά όλους τους ήρωες του διηγήματος. Ο […]

Στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ  για τέσσερις παραστάσεις θα παρουσιαστεί η εξαιρετική παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη , στο αριστούργημα του Γεωργίου Βυζηινού «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» μετά την εξαιρετική επιτυχία που σημειώνει στην Αθήνα (Θέατρο Τζένη Καρέζη).

Η Ιωάννα Παππά καταθέτει μια από τις σημαντικότερες ερμηνείες των τελευταίων ετών και συγκλονίζει ερμηνεύοντας καθηλωτικά όλους τους ήρωες του διηγήματος.

Ο Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει ένα από τα εμβληματικότερα έργα της ελληνικής πεζογραφίας. Ένα θαυμάσιο ταξίδι με μοναδικό μέσο την ερμηνεία και την κίνηση και με συνοδεία την αυθεντική μουσική του Βαγγέλη Γιαννάκη, η παράσταση συμπαρασύρει τους θεατές σε ένα μαγευτικό ταξίδι.

Διαβάστε ακόμα

«Αρετή» στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Πρόκειται για τη βιωματική ιστορία του ίδιου του Βιζυηνού, όταν πριν κλείσει ακόμα τα δέκα του χρόνια και μετά τον πρόωρο θάνατο του Πατέρα, η Μητέρα του τον στέλνει στην Κωνσταντινούπολη για να μάθει την τέχνη του ράπτη, στο εργαστήριο Ραπτικής ενός γέροντος συγγενούς τους, ο οποίος του συμπεριφέρεται με μεγάλη σκληρότητα, ενώπιον όλων των κατά πολύ μεγαλύτερών του μαθητευομένων ραπτών, κάνοντας τον νεαρό Βιζυηνό να ζήσει απροετοίμαστος και ανυπεράσπιστος μια βάναυση φυλακή, που καταφέρνει όμως να αποδράσει νικηφόρα με το πνεύμα του και την αγάπη του στον γέροντα Παππού του.

Έτσι ο δραματικός αυτός εγκλεισμός του, γίνεται η αιτία για να γράψει ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, όχι μόνο γιατί είναι ένα δραματουργικό επίτευγμα πιστό στο πανανθρώπινο πνεύμα και τον παιγνιώδη χαρακτήρα του ελληνικού πολιτισμού, αλλά και γιατί είναι το πιο ευφυές και γοητευτικό έργο που γράφτηκε ποτέ για να κατανοήσουμε την αιτία, τον σκοπό και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της κάθε Τέχνης, όσο και για τον χαρακτήρα αυτών που φιλοδοξούν να την υπηρετούν.

Συντελεστές 

Διδασκαλία ερμηνείας, σκηνική όψη, κίνηση, σκηνοθεσία: ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗΣ

Ερμηνεία: ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Κοστούμι: ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΤΣΟΓΛΟΥ

Μουσική: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Βοηθός σκηνοθέτη: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ

Trailers, Φωτογραφίες: ΦΟΙΒΟΣ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗΣ

Διεύθυνση Παραγωγής: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ

Παραγωγή: 5Η Εποχή Τέχνης

Πληροφορίες

Θέατρο Αυλαία

Διαλέττη 7, Θεσσαλονίκη

Δευτέρα 14 Μαΐου  21.15

Τρίτη 15 Μαΐου 21.15

Τετάρτη 16 Μαΐου 19.00 και 21.15

Πέμπτη 17 Μαΐου 21.15

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις