Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Guacamole, tips για να το κάνεις όπως στο Μεξικό
PLUS

Guacamole, tips για να το κάνεις όπως στο Μεξικό

Mε προέλευση από την κεντρική Αμερική και πιο συγκεκριμένα από το Μεξικό η σάλτσα «guacamole» (γουακαμόλε) χρησιμοποιείται κατά κόρον ως συνοδευτικό σε κόκκινα κρέατα ή σε tacos. Βασικό του συστατικό είναι το αβοκάντο (aguacate)  από το οποίο παίρνει άλλωστε και το όνομα του . Η αυθεντική Μεξικάνικη συνταγή 4 αβοκάντο 1 κρεμμύδι 1 λάιμ κόλιαντρο […]

Mε προέλευση από την κεντρική Αμερική και πιο συγκεκριμένα από το Μεξικό η σάλτσα «guacamole» (γουακαμόλε) χρησιμοποιείται κατά κόρον ως συνοδευτικό σε κόκκινα κρέατα ή σε tacos.

Βασικό του συστατικό είναι το αβοκάντο (aguacate)  από το οποίο παίρνει άλλωστε και το όνομα του .

Η αυθεντική Μεξικάνικη συνταγή

4 αβοκάντο

1 κρεμμύδι

1 λάιμ

κόλιαντρο

αλάτι

Τέλος στον «εφιάλτη» με το αβοκάντο, με έναν τρόπο που δεν φαντάζεστε

Υλικά

αβοκάντο

κρεμμύδι

λάιμ

αλάτι

Burger – σούσι και ο ουρανίσκος φτάνει στην… κορύφωση!

Εκτέλεση

Ανοίξτε το αβοκάντο στα δύο και αφαιρέστε το κουκούτσι. Ξεφλουδίστε προσεκτικά και αφού τοποθετήσετε τα κομμάτια σ’ ένα μπολ, μ’ ένα κουτάλι πιέστε ελαφριά μέχρι το αβοκάντο να πάρει τη μορφή πάστας.

Προσέξτε να μην λιώσετε τελείως το αβοκάντο. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το κόλιαντρο και προσθέστε το στο μίγμα. Τέλος, στύψτε μέσα στο μπολ το λεμόνι, προσθέστε αλάτι και ανακατέψτε.

TIPS

Μην πετάτε το κουκούτσι του αβοκάντο . Αν περισσέψει η σάλτσα βάλτε την σε ένα μπολ, στη μέση το κουκούτσι και τυλίξτε το καλά με ραπ βάζοντας το στο ψυγείο. Το κουκούτσι θα συμβάλλει στη διατήρηση του αβοκάντο .

Επιλέξτε αβοκάντο μαλακά και ώριμα και όχι άγουρα καθώς πολλές φορές δεν έχουν την ίδια γεύση και καθαρίζονται και πιο δύσκολα .

Σερβίρετε το ως ντίπ για κόκκινο κρέας η κοτόπουλο στην άκρη του πιάτου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις