Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / «Πνίγηκαν» από τη σφοδρή καταιγίδα – Τραυματίες και καταστροφές (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

«Πνίγηκαν» από τη σφοδρή καταιγίδα – Τραυματίες και καταστροφές (vid)

Σφοδρή ήταν η καταιγίδα με αποτέλεσμα να χρειαστούν μόλις δώδεκα λεπτά για να σημειωθούν πολλές καταστροφές και να υπάρξουν τραυματίες. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται στην Τουρκία και συγκεκριμένα σε μια περιοχή της Άγκυρας η οποία… βούλιαξε από τα ορμητικά νερά. Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ πάνω από 20 επιχειρήσεις […]

Σφοδρή ήταν η καταιγίδα με αποτέλεσμα να χρειαστούν μόλις δώδεκα λεπτά για να σημειωθούν πολλές καταστροφές και να υπάρξουν τραυματίες.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται στην Τουρκία και συγκεκριμένα σε μια περιοχή της Άγκυρας η οποία… βούλιαξε από τα ορμητικά νερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ πάνω από 20 επιχειρήσεις και 150 αυτοκίνητα έπαθαν ζημιές στην περιοχή Μαμάκ.

Διαβάστε ακόμα

Καιρός: Ραγδαία αλλαγή στο «σκηνικό» – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

«Είναι μια καταστροφή που συμβαίνει μια φορά στα 500 χρόνια. Είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά σε περιοχή της Άγκυρας. Μόνη μας παρηγοριά είναι πως δεν χάθηκαν ζωές. Οι υλικές ζημιές είναι μεγάλες. Ήταν μια βροχή πέραν των προβλέψεων της Μετεωρολογικής υπηρεσίας».

Kαι προσέθεσε: «Έβρεξε στην Άγκυρα και η καταστροφή έγινε σε αυτή την περιοχή. Δεν μπορούσαν να υπάρξουν μέτρα. Όταν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα συμβαίνει μια τέτοια καταστροφή, τι μπορεί να γίνει; Δεν μπορούν να ληφθούν μέτρα για αυτό. Δεν υπάρχει θέμα λήψης μέτρων. Είναι μια καταστροφή που συμβαίνει πολύ σπάνια».

Να σημειωθεί πως τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις