Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χιλιάδες είπαν «όχι» στην καύση σκουπιδιών (pics + vid)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χιλιάδες είπαν «όχι» στην καύση σκουπιδιών (pics + vid)

Χιλιάδες ήταν οι άνθρωποι που συμμετείχαν σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων έγινε στον Βόλο. Από μωρά στα καρότσια, σύμφωνα με πληροφορίες από το magnesianews. gr, μέχρι ηλικιωμένοι ήταν οι συμμετέχοντες στην πορεία κατά της καύσης των σκουπιδιών. Είπαν «όχι» στην καύση RDF και SRF από την ΑΓΕΤ και στη δημιουργία μονάδα παραγωγής SRF […]

Χιλιάδες ήταν οι άνθρωποι που συμμετείχαν σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων έγινε στον Βόλο.

Από μωρά στα καρότσια, σύμφωνα με πληροφορίες από το magnesianews. gr, μέχρι ηλικιωμένοι ήταν οι συμμετέχοντες στην πορεία κατά της καύσης των σκουπιδιών.

Είπαν «όχι» στην καύση RDF και SRF από την ΑΓΕΤ και στη δημιουργία μονάδα παραγωγής SRF στον ΧΥΤΑ, που σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή.

Διαβάστε ακόμα

Πτώμα γυναίκας εντοπίστηκε σε θάλασσα

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας από νωρίς και το παρών έδωσαν πολλοί πολιτικοί όπως ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και η πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε στις 12.00 το μεσημέρι και ακολούθησε χαιρετισμός εκπροσώπων των φορέων. Η πορεία κατευθύνθηκε αρχικά στο Δημαρχείο Βόλου και έπειτα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, ζητώντας την ανάκληση της άδειας καύσης RDF από την ΑΓΕΤ.

«Είμαστε αντίθετοι στην πρόθεση της δημοτικής αρχής Βόλου να κατασκευάσει εργοστάσιο που θα παράγει SRF. Είναι υποχρέωση μας να γνωστοποιούμε τις θέσεις μας και είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε δραστηριότητα επιβαρύνει το περιβάλλον και σε οτιδήποτε βλάπτει την υγεία των ανθρώπων. Δεν έχουμε πειστεί ότι διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό η ΑΓΕΤ».

Αυτά εξέφρασε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμης Τσάμης.

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις