Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Αδίστακτο κύκλωμα – Θησαύριζαν στην πλάτη των ασθενών
ΕΛΛΑΔΑ

Αδίστακτο κύκλωμα – Θησαύριζαν στην πλάτη των ασθενών

Αδίστακτο ήταν το κύκλωμα με την παράνομη διακίνηση φαρμάκων το οποίο έπαιζε στην… πλάτη χιλιάδων ασθενών. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Alpha και τον Ελεύθερο Τύπο, θησαύριζε η μαφία των φαρμάκων αποκομίζοντας κέρδη εκατομμυρίων ευρώ. Η εγκληματική οργάνωση διαρθρώνονταν σε τέσσερις πυρήνες, ο καθένας με διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένη ενεργό δράση. Συνολικά συνελήφθησαν 21 άτομα. Μάλιστα, […]

Αδίστακτο ήταν το κύκλωμα με την παράνομη διακίνηση φαρμάκων το οποίο έπαιζε στην… πλάτη χιλιάδων ασθενών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Alpha και τον Ελεύθερο Τύπο, θησαύριζε η μαφία των φαρμάκων αποκομίζοντας κέρδη εκατομμυρίων ευρώ.

Η εγκληματική οργάνωση διαρθρώνονταν σε τέσσερις πυρήνες, ο καθένας με διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένη ενεργό δράση.

Συνολικά συνελήφθησαν 21 άτομα. Μάλιστα, από το 2013 ως 2016, εκδόθηκαν εικονικά τιμολόγια αγοράς φαρμακευτικών σκευασμάτων από εταιρεία με έδρα το εξωτερικό, προς το προαναφερόμενο φαρμακείο, συνολικής αξίας 24.913.375 ευρώ.

Πώς δρούσαν

Τα αρχηγικά μέλη τηλεφωνούσαν στους συνεργούς τους στο δημόσιο νοσοκομείο και έκαναν τις παραγγελίες τους για το ποια αντικαρκινικά φάρμακα θα έπρεπε να κλέψουν από τις αποθήκες.

Μιλούσαν με κώδικες ονομασίες, αναφέροντας κυρίως τα αρχικά του φαρμάκου και χαρακτηρίστηκα έλεγαν: «Θέλω ένα 3 ΑΒΑ»… «Θέλω Ω», «Θέλω ΣΤΕΛΑ».

Διαβάστε ακόμα

Σκάνδαλο με παράνομη διακίνηση φαρμάκων – Δεκάδες προσαγωγές

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

• Μεγάλος αριθμός φαρμακευτικών σκευασμάτων συνολικής αξίας 307.258 ευρώ,
• Το χρηματικό ποσό των 63.815 ευρώ,
• 9 ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
• Ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα,
• Συσκευές κινητών τηλεφώνων και πλήθος καρτών SIM,
• Κάρτες ανάληψης διαφόρων τραπεζικών ιδρυμάτων.

Τα έσοδα υπολογίζονται στα 25.073.196 ευρώ, με τη ζημία του Ελληνικού Δημοσίου να ανέρχεται στα 13.690.376 ευρώ.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για:

  • Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων απάτης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με την επιβαρυντική περίσταση της επιδίωξης οικονομικού οφέλους των μελών της
  • Απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία του Δημοσίου, που υπερβαίνει συνολικά τα 150.000 ευρώ
  • Διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.
  • Υπεξαίρεση στην υπηρεσία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση άνω των 150.000 ευρώ με αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία σε βάρος Ν.Π.Δ.Δ.
  • Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση από υπαιτίους που δρουν κατ’ επάγγελμα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.-Ψευδής ιατρική πιστοποίηση με χρήση αυτής κατ’ εξακολούθηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις