Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κοτζιάς: Θα έκανα πάρτι με μια συμφωνία erga omnes στο Σκοπιανό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς: Θα έκανα πάρτι με μια συμφωνία erga omnes στο Σκοπιανό

«Έχουμε κάνει τόση δουλειά, και εγώ και ο φίλος μου ο Ντιμιτρόφ, τους τελευταίους μήνες που θα ήταν κρίμα να μην αποδώσει καρπούς» Αυτό απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς σε ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο συμφωνίας, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της 3ης Υπουργικής Συνάντησης Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας, […]

«Έχουμε κάνει τόση δουλειά, και εγώ και ο φίλος μου ο Ντιμιτρόφ, τους τελευταίους μήνες που θα ήταν κρίμα να μην αποδώσει καρπούς»

Αυτό απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς σε ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο συμφωνίας, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της 3ης Υπουργικής Συνάντησης Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας, Σκοπίων.

Διαβάστε ακόμα:

Έβγαλε νέο σποτ ο Τσίπρας – Τι υπόσχεται (vid)

«Λέμε ότι πιο συχνά βλέπουμε ο ένας τον άλλον παρά τις οικογένειές μας», σημείωσε ακόμη ο υπουργός.  Οι κύριοι Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ συζήτησαν και στη σημερινή συνάντηση που είχαν το ονοματολογικό των Σκοπίων και όπως είπε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, εξέτασαν διάφορες εναλλακτικές.

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Κοτζιάς, το Σάββατο 12 Μαΐου θα βρεθεί στην Αθήνα ο μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, και θα έχει συνάντηση με τον ίδιος και τον Νικολά Ντιμιτρόφ.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αν θα προκάνουν (κατά την προσφιλή έκφραση του Χαρίλαου Φλωράκη) τις ημερομηνίες ο κ. Κοτζιάς απάντησε: «Η Ιστορία προκάνει, εμείς οφείλουμε να προκάνουμε την Ιστορία».

Σε ερώτηση αν υπήρξε συμφωνία για μια ονομασία για όλες τις χρήσεις έναντι όλων «erga omnes» απάντησε πως «αν είχε συμβεί αυτό θα έκανα πάρτι».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις