Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Λιγότερες ώρες απασχόλησης χωρίς μείωση μισθών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιγότερες ώρες απασχόλησης χωρίς μείωση μισθών

Μείωση ωρών εργασίας χωρίς μείωση μισθών κάνει η Παπαστράτος και προκαλεί «σεισμό» στα εργασιακά δεδομένα της χώρας. Από τα μέσα Μαΐου η Παπαστράτος εγκαινιάζει ένα πρωτοποριακό μοντέλο λειτουργίας στο εργοστάσιό της με το οποίο διασφαλίζεται η εικοσιτετράωρη και επταήμερη λειτουργία ορισμένων τμημάτων της παραγωγής με ταυτόχρονη μείωση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων στα τμήματα αυτά […]

Μείωση ωρών εργασίας χωρίς μείωση μισθών κάνει η Παπαστράτος και προκαλεί «σεισμό» στα εργασιακά δεδομένα της χώρας.

Από τα μέσα Μαΐου η Παπαστράτος εγκαινιάζει ένα πρωτοποριακό μοντέλο λειτουργίας στο εργοστάσιό της με το οποίο διασφαλίζεται η εικοσιτετράωρη και επταήμερη λειτουργία ορισμένων τμημάτων της παραγωγής με ταυτόχρονη μείωση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων στα τμήματα αυτά κατά περίπου 7% .

Πιο συγκεκριμένα, όπου απαιτείται 24ωρη λειτουργία σε 7μερη βάση, εισάγεται ένα σύστημα κυλιόμενων βαρδιών, με 4 μέρες 8ωρης εργασίας ακολουθούμενο από 2 ημέρες ανάπαυσης (ρεπό).

Αυτό το μοντέλο εξασφαλίζει σε κάθε εργαζόμενο επιπλέον 18 ημέρες ανάπαυσης το χρόνο!

Διαβάστε ακόμα:

Είναι οριστικό: «Ψαλίδι» στις συντάξεις με παραδοχή Τσακαλώτου!

Μέσα από το νέο μοντέλο η Παπαστράτος μειώνει τον μέσο χρόνο εργασίας σε 37,3 ώρες την εβδομάδα (αντί για 40), διατηρώντας παράλληλα το ίδιο επίπεδο μισθών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο μοντέλο λειτουργίας του εργοστασίου αυξάνει τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό κατά 12,5%.

Η απόφαση αυτή ήταν αποτέλεσμα μακρόχρονου και εποικοδομητικού διαλόγου με το σωματείο των εργαζομένων της Παπαστράτος, επικυρώθηκε στη Γενική Συνέλευση από την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και επισημοποιήθηκε με την σχετική τροποποίηση της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις