Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / «Καμπανάκι» για επιδημία χολέρας
ΚΟΣΜΟΣ

«Καμπανάκι» για επιδημία χολέρας

Το… καμπανάκι κρούουν οι επιστήμονες για τον κίνδυνο νέου ξεσπάσματος επιδημίας χολέρας στην Υεμένη. Δραματική είναι η προειδοποίηση των επιστημόνων λίγο πριν την έναρξη της περιόδου των βροχών. Ένα νέο ξέσπασμα θέτει εκατομμύρια ανθρώπους σε κίνδυνο στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο χώρα της αραβικής χερσονήσου. Να σημειωθεί πως ακόμη να συνέλθει από πέρυσι, όταν υπέστη ένα […]

Το… καμπανάκι κρούουν οι επιστήμονες για τον κίνδυνο νέου ξεσπάσματος επιδημίας χολέρας στην Υεμένη.

Δραματική είναι η προειδοποίηση των επιστημόνων λίγο πριν την έναρξη της περιόδου των βροχών. Ένα νέο ξέσπασμα θέτει εκατομμύρια ανθρώπους σε κίνδυνο στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο χώρα της αραβικής χερσονήσου.

Να σημειωθεί πως ακόμη να συνέλθει από πέρυσι, όταν υπέστη ένα από τα χειρότερα ξεσπάσματα της φονικής ασθένειας παγκοσμίως. Μάλιστα, στην Υεμένη καταγράφηκαν το 2016 πάνω από ένα εκατομμύριο ύποπτα κρούσματα χολέρας και οι νεκροί ξεπέρασαν τους 2.000.

Διαβάστε ακόμα

Τρομακτικές στιγμές για 12χρονο σε πισίνα (vid)

Οι ειδικοί απηύθυναν έκκληση να γίνει εκστρατεία ενημέρωσης για θέματα δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, που ξεκινά περί τα μέσα του Μαΐου, καθώς η έρευνα υπέδειξε πως οι παραδόσεις και τα έθιμα του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα ίσως έπαιξαν ρόλο στην εξάπλωση της επιδημίας πέρυσι.

«Αν γίνει κάτι θα γίνει τώρα, επομένως όλοι πρέπει να το περιμένουν και να αντιδράσουν γρήγορα. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος», εξέφρασε ο Αντόν Καμάτσο, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

Η περίοδος των βροχών στην Υεμένη διαρκεί από τα μέσα Απριλίου μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις