Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εκκενώνονται σπίτια λόγω ηφαιστείου (pics + vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκκενώνονται σπίτια λόγω ηφαιστείου (pics + vid)

Συναγερμός έχει σημάνει με την πολιτική προστασία να δίνει εντολή σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες να απομακρυνθούν αμέσως από τα σπίτια τους. Η κοινότητα Πούνα, στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης, χρειάζεται να εκκενωθεί καθώς εκρήγνυται το ηφαίστειο Κιλαουέα, εκτοξεύοντας λάβα και ατμούς στον ουρανό. Για αυτό οι αρμόδιοι διέταξαν να απομακρυνθούν αμέσως από την περιοχή οι περίπου […]

Συναγερμός έχει σημάνει με την πολιτική προστασία να δίνει εντολή σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες να απομακρυνθούν αμέσως από τα σπίτια τους.

Η κοινότητα Πούνα, στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης, χρειάζεται να εκκενωθεί καθώς εκρήγνυται το ηφαίστειο Κιλαουέα, εκτοξεύοντας λάβα και ατμούς στον ουρανό.

Για αυτό οι αρμόδιοι διέταξαν να απομακρυνθούν αμέσως από την περιοχή οι περίπου 10.000 κάτοικοι, όπως μεταδίδει το Reuters.

Διαβάστε ακόμα

Μαγικές εικόνες από την «έκρηξη» του ηφαιστείου της Σαντορίνης

Η έκρηξη σημειώθηκε έπειτα από σειρά σεισμών στο νησί τις τελευταίες ημέρες, ανάμεσά τους και μία δόνηση 5 ρίχτερ.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, αναφέρθηκε «έκλυση λάβας και αερίων από ρήγμα» σε δρόμο της περιοχής.

Ο κάτοικος Ikaika Marzo δήλωσε στο Hawaii News Now πως έβλεπε «συντριβάνια» λάβας, την ώρα που ο δήμαρχος της Χαβάης Χάρι Κιμ δήλωσε ότι η πολιτική προστασία παρακολουθεί ασταμάτητα τον κώνο για ενδείξεις πιθανής ισχυρής ηφαιστειακής έκρηξης.

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις