Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ατλέτικο Μαδρίτης-Μαρσέιγ το ζευγάρι του τελικού
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μαρσέιγ το ζευγάρι του τελικού

Η Ατλέτικο Μαδρίτης εξασφάλισε νωρίς την πρόκριση της στον τελικό του Europa League, καθώς μετά το 1-1 στο Λονδίνο νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ (στο Ευρωπαϊκό αντίο του Βενγκέρ) αλλά στο Σάλτσμοπουργκ είχαμε θρίλερ που βρήκε την Μαρσέιγ να πανηγυρίζει την επιστροφή της σε Ευρωπαϊκό τελικό μετά από 14 χρόνια και τους Αυστριακούς να βράζουν […]

Η Ατλέτικο Μαδρίτης εξασφάλισε νωρίς την πρόκριση της στον τελικό του Europa League, καθώς μετά το 1-1 στο Λονδίνο νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ (στο Ευρωπαϊκό αντίο του Βενγκέρ) αλλά στο Σάλτσμοπουργκ είχαμε θρίλερ που βρήκε την Μαρσέιγ να πανηγυρίζει την επιστροφή της σε Ευρωπαϊκό τελικό μετά από 14 χρόνια και τους Αυστριακούς να βράζουν με τον Ρώσο διαιτητή Καράσεφ.

Αιτία το ανύπαρκτο κόρνερ που υπέδειξε στο 116′ κι από το οποίο προήλθε το γκολ του Ρολάντο που διαμόρφωσε το τελικό 2-1! Οι Αυστριακοί με δύο γκολ στο Β’ ημίχρονο είχαν ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα, έχασε ευκαιρίες για να κλειδώσει την πρόκριση και ακολούθησε το γκολ στο 116′ που προκάλεσε… σοκ.

Ατλέτικο Μαδρίτης-Άρσεναλ 1-0

Συνέχεια στα καταπληκτικά χρόνια στην Ευρώπη έδωσε η Ατλέτικο, η οποία μετά το 1-1 στο Λονδίνο δεν επέτρεψε πολλά πράγματα στην Αρσεναλ στην Μαδρίτη και αφού επικράτησε 1-0 με γκολ του Ντιέγο Κόστα, πέρασε στον τελικό που θα γίνει στην Λιόν.

Με τη λήξη ο Τσόλο Σιμεόνε (ήταν τιμωρημένος και στην εξέδρα) πανηγύρισε έξαλλα την πρόκριση στον τελικό, που είναι ο 5ος της στην Ευρώπη, ύστερα από εκείνους το 2010 και το 2012 στην ίδια διοργάνωση και το 2014 και το 2016 στο Champions League. Αυτό ήταν το τελευταίο ευρωπαϊκό ματς για τον Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο της Αρσεναλ.

Πέρασε η αλλαγή στον κανονισμό, τη σκαπουλάρει ο ΠΑΟ

Το ματς σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του κεντρικού αμυντικού των Gunners, Λοράν Κοσιελνί, ο οποίος έχει πιθανότατα υποστεί ρήξη αχίλλειου και θα χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Ατλέτικο είχε την πρωτοβουλία και τον έλεγχο και ακόμα και όταν άφηνε την μπάλα στους Αγγλους είχε τον τρόπο να μην τους επιτρέπει να δημιουργήσουν κινδύνους ο Ντιέγο Κόστα είχε ευκαιρία στην αρχή του ματς και στο φινάλε του πρώτου μέρους άνοιξε το σκορ με αριστερό πλασέ ύστερα από ασίστ του Γκριζμάν (1-0).

Στην επανάληψη οι Rojiblancos βρήκαν περισσότερους χώρους καθώς η Αρσεναλ έπαιζε πιο ψηλά, όμως ο Γκριζμάν στην καλύτερη ευκαιρία – από εκπληκτική προσπάθεια του Ντιέγο Κόστα – κοντραρίστηκε και ο Ράμσεϊ για τους Αγγλους δεν κατάφερε να εκτελέσει μέσα από την περιοχή. Τα 1.007 λεπτά συμπλήρωσε χωρίς να δεχθεί γκολ ο Γιαν Ομπλακ.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ομπλακ, Γοδίν, Χιμένες, Λούκας Ερνάντεζ, Γκάμπι, Βιτόλο (74′ Κορέα), Σαούλ, Κόκε, Παρτέι (93′ Σάβιτς), Γκριζμάν, Ντιέγο Κόστα (83′ Τόρες).

Αρσεναλ: Οσπίνα, Μονρεάλ, Κοσιελνί (12′ Τσέιμπερς), Μουστάφι, Μπεγιερίν, Οζίλ, Γουίλσιρ (68′ Μχιταριάν), Ράμσεϊ, Τσάκα, Γουέλμπεκ, Λακαζέτ.

Gazzeta.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις