Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Με φορτηγά για… μετακομίσεις, μετέφεραν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με φορτηγά για… μετακομίσεις, μετέφεραν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Του Πέτρου Καρσιώτη Μίσθωναν φορτηγά μεταφορικών εταιριών, δήθεν για…  μετακομίσεις, αλλά μέσα σε διάφορα έπιπλά που μετέφεραν, εν αγνοία βέβαια των υπευθύνων, έκρυβαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης, που είχαν εισάγει από την Αλβανία! Σκοπός τους να φθάσουν τα ναρκωτικά κοντά στους επίδοξους παραλήπτες τους συσκευασμένα και να μην κινήσουν υποψίες της αστυνομίας διακινδυνεύοντας επ αυτοφώρω […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μίσθωναν φορτηγά μεταφορικών εταιριών, δήθεν για…  μετακομίσεις, αλλά μέσα σε διάφορα έπιπλά που μετέφεραν, εν αγνοία βέβαια των υπευθύνων, έκρυβαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης, που είχαν εισάγει από την Αλβανία!

Σκοπός τους να φθάσουν τα ναρκωτικά κοντά στους επίδοξους παραλήπτες τους συσκευασμένα και να μην κινήσουν υποψίες της αστυνομίας διακινδυνεύοντας επ αυτοφώρω σύλληψη!

Κάνναβη και κοκαΐνη σε Ιωάννινα, Κω, Ρόδο και Αττική

Το απίστευτο προέκυψε από την εξάρθρωση πολυμελούς κυκλώματος διακίνησης χασίς και κοκαΐνης σε Ιωάννινα, Ρόδο, Κω και Αττική.

Σε μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνελήφθησαν συνολικά δεκαεννέα  άτομα, όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα:

στα Ιωάννινα, δέκα ημεδαποί (εννέα άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 63, 39, 52, 24, 62, 37, 33, 37, 35, και 44 ετών αντίστοιχα).

στη Ρόδο, οκτώ άτομα (δύο ημεδαποί, 40 και 56 ετών, τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας (τρεις άνδρες, 32, 37 και 29 ετών και μία 38χρονη), ένας 30χρονος υπήκοος Μολδαβίας και μία 31χρονη υπήκοος Ρουμανίας).

σε περιοχή της Αττικής, ένας 61χρονος υπήκοος Αλβανίας.

Αγόρασαν εν αγνοία τους κλεμμένα οχήματα (pics)

Ταυτοποιήθηκαν άλλοι δέκα εμπλεκόμενοι

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική ομάδα ακόμη δέκα άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων, οι οποίοι είτε προμήθευαν την οργάνωση με ναρκωτικές ουσίες, είτε αγόραζαν από τα μέλη της ναρκωτικές ουσίες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2017, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης και κοκαΐνης).

150 κιλά κάνναβης και ένα κιλό κοκαΐνης

Προσδιορίζεται ότι στο διάστημα αυτό διακινήθηκαν τουλάχιστον:

  • 150 περίπου κιλά ακατέργαστης κάνναβης και
  • Περίπου ένα  περίπου κιλό κοκαΐνης.
  • Δύο πυρήνες συγκροτούσαν την οργάνωση

Η  οργάνωση αποτελείτο από δύο πυρήνες και συγκεκριμένα:

Ο πρώτος πυρήνας, με αρχηγό τον 63χρονο ημεδαπό συλληφθέντα και μέλη εννέα από τους συλληφθέντες (ημεδαποί, ηλικίας 24 έως 62 ετών), διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Ο δεύτερος πυρήνας, με αρχηγό τον 32χρονο υπήκοο Αλβανίας και μέλη τους υπολοίπους οκτώ συλληφθέντες, διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών στις περιοχές της Ρόδου, της Κω και της Αττικής.

Πώς γινόταν η μεταφορά των ναρκωτικών σε δέματα ή έπιπλα

Το εγκληματικό δίκτυο, αναφέρει η Αστυνομία, προμηθευόταν ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης από την Αλβανία, ενώ ακολούθως τα ναρκωτικά αποθηκεύονταν σε ειδικούς χώρους αποθήκευσης (υπαίθριους χώρους, κρύπτες σε σπίτια) και μεταφέρονταν στους τόπους προορισμού – διάθεσης με διάφορους τρόπους.

Όπως,  μέσω μεταφορικών εταιριών σε δέματα ή αποθηκευμένες μέσα σε έπιπλα,  όπου επιμερίζονταν και παραδίδονταν στους διακινητές, με σκοπό την περαιτέρω πώλησή τους στις παράνομες αγορές ναρκωτικών

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις