Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μέτωπο της αντιπολίτευσης για την καθαρή έξοδο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέτωπο της αντιπολίτευσης για την καθαρή έξοδο

Η Φώφη Γεννηματά, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ζητά την διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων με θέμα την «καθαρή έξοδο». Η κα Γεννηματά τονίζει: «Μπορεί η Κυβέρνηση να προπαγανδίζει την “καθαρή έξοδο”, αλλά η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Δεν νοείται “καθαρή έξοδος”, με προνομοθετημένα […]

Η Φώφη Γεννηματά, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ζητά την διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων με θέμα την «καθαρή έξοδο». Η κα Γεννηματά τονίζει: «Μπορεί η Κυβέρνηση να προπαγανδίζει την “καθαρή έξοδο”, αλλά η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Δεν νοείται “καθαρή έξοδος”, με προνομοθετημένα μέτρα με ταυτόχρονη επιτήρηση και σκληρή εποπτεία από τους εταίρους μας για πολλά χρόνια, όπως ομολογούν ανοιχτά το σύνολο των κοινοτικών παραγόντων, αλλά πλέον και οι αρμόδιοι Υπουργοί της Κυβέρνησης.

»Η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί μπροστά σε ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις το επόμενο διάστημα. Δεσμεύει τη χώρα με ιδιαίτερα επώδυνες συμφωνίες, που δεν διασφαλίζουν βιώσιμη έξοδο από την κρίση. Αντίθετα δημιουργούν πρόσθετες δυσκολίες για την ανταπόκριση της χώρας στις προκλήσεις της νέας περιόδου. Ουσιαστικά η Κυβέρνηση έχει συρθεί σε ένα νέο, άτυπο Μνημόνιο, με σκληρές δεσμεύσεις και χωρίς πια φθηνό χρήμα για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας.

»Με προβλέψεις για πολυετούς διάρκειας στόχους για δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ) , που αποτελούν “θηλιά στο λαιμό” την οικονομίας και της κοινωνίας. Που υπονομεύουν την ανάπτυξη, την ανασυγκρότηση, άρα και την αξιοπιστία της χώρας στις αγορές. Με προνομοθετημένες τις νέες μειώσεις στις συντάξεις, στο αφορολόγητο, στις κοινωνικές δαπάνες, τους γενικευμένους πλειστηριασμούς της Α΄ κατοικίας, με εκχωρημένη την εθνική περιουσία στο ελεγχόμενο από την τρόικα Υπερταμείο για 99 χρόνια.

»Και το χειρότερο -σε περίπτωση που η ΕΚΤ δεν μας δώσει το waiver- χάνουμε τη δυνατότητα της ένταξης μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Ενώ την ίδια στιγμή βλέπουμε τις συζητήσεις για την απαραίτητη ελάφρυνση του δημοσίου χρέους να καρκινοβατούν, δημιουργώντας σοβαρά ερωτηματικά για το τελικό αποτέλεσμα. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ οδηγεί την χώρα σε έναν επικίνδυνο δρόμο, σε αχαρτογράφητα νερά.

»Γι’ αυτό ζητώ την πραγματοποίηση προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή μεταξύ αρχηγών, σύμφωνα με το άρθρο 143 του κανονισμού της Βουλής. Θέμα η ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας και μέσω αυτής και του Ελληνικού λαού, για το περιεχόμενο των κρίσιμων συζητήσεων που η Κυβέρνηση ερήμην τους διεξάγει με τους εταίρους και δανειστές. Με εκτίμηση, Φώφη Γεννηματά».

Έρχεται το γραφείο… κάνναβης!

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις