Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ρόμα – Λίβερπουλ: Τα κατάφεραν οι Άγγλοι! (vids)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ρόμα – Λίβερπουλ: Τα κατάφεραν οι Άγγλοι! (vids)

Η Λίβερπουλ στο Κίεβο! Το τρένο του Κλοπ μπορεί να υπέστη την πρώτη ήττα στο Champions League (4-2 από τη Ρόμα), ωστόσο χάρη στην πεντάρα του Ανφιλντ βρέθηκε σε ένα τεράστιο ραντεβού έπειτα από έντεκα χρόνια. Οι Τζιαλορόσι έκαναν υπερπροσπάθεια και θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο, αν ο Σκόμινα έβλεπε το χέρι του Αρνολντ. […]

Η Λίβερπουλ στο Κίεβο!

Το τρένο του Κλοπ μπορεί να υπέστη την πρώτη ήττα στο Champions League (4-2 από τη Ρόμα), ωστόσο χάρη στην πεντάρα του Ανφιλντ βρέθηκε σε ένα τεράστιο ραντεβού έπειτα από έντεκα χρόνια.

Οι Τζιαλορόσι έκαναν υπερπροσπάθεια και θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο, αν ο Σκόμινα έβλεπε το χέρι του Αρνολντ. Σούπερ η τριπλέτα των Κόκκινων με 29 γκολ, απίθανη επίθεση με 46 γκολ στη διοργάνωση (μαζί με τα προκριματικά).

«Πρέπει να μπούμε πολύ δυνατά και να σκοράρουμε» τόνιζε παραμονές του ματς ο Εουσέμπιο, ο οποίος όμως είδε το εφιαλτικότερο σενάριο να γίνεται πραγματικότητα. Τραγική πάσα του Ναϊνγκολάν στο 9′, ο Φιρμίνο μοίρασε στον Mανέ ο οποίος με άψογο πλασέ έδωσε προβάδισμα στους Κόκκινους. Ηταν το 9ο γκολ του Σενεγαλέζου που έβαλε τις βάσεις πρόκρισης.

Παναθηναϊκός – Κίνδυνος για νέο -3

Ωστόσο, η απάντηση της Ρόμα ήταν άμεση και έξι λεπτά αργότερα έφερε το ματς στα ίσα. Ο Ελ Σαράουι έκανε τη σέντρα, ο Φαν Ντάικ έδιωξε πάνω στο κεφάλι του Μίλνερ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Ηταν το πρώτο αυτογκόλ των Κόκκινων στη διοργάνωση έπειτα από μια δεκαετία!

Η Ρόμα είχε τον έλεγχο, προσπάθησε να φανεί απειλητική, όμως η Λίβερπουλ ήταν αυτή που πάγωσε το Ολίμπικο για δεύτερη φορά. Στο 25ο λεπτό ο Ρόμπερτσον έκανε εξαιρετική προσπάθεια, μοίρασε στον Μανέ, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Αλισον. Στην εξέλιξη της φάσης και από κόρνερ, ο Τζέκο γύρισε λανθασμένα με κεφαλιά και ο Βαϊνάλντουμ με ωραία κεφαλιά πέτυχε το 2-1!

Οι Κόκκινοι πάγωσαν τον ρυθμό, οι Τζιαλορόσι δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους και μόνο με ατομικές ενέργειες προσπάθησαν να απειλήσουν. Μάλιστα, στο 35′ βρέθηκαν κοντά στην ισοφάριση, αλλά η σουτάρα του Ελ Σαράουι βρήκε το δοκάρι. Ηταν και η τελευταία καλή προσπάθειά τους στο α’ μέρος.

Οι Τζιαλορόσι μπήκαν δυνατά και στο 49′ θα μπορούσαν να βρεθούν στην… άσπρη βούλα, αλλά ο βοηθός υπέδειξε καθυστερημένα και λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Τζέκο, ο οποίος είχε προλάβει να ανατραπεί από τον Κάριους.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ.

Ο Ελ Σαράουι έκανε το σουτ, ο Κάριους έδιωξε, αλλά ο Τζέκο με άψογο πλασέ πέτυχε το 2-2. Ο Ντι Φραντσέσκο έριξε στο ματς τον Ουντέρ και λίγο αργότερα ο 20χρονος βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ, αλλά το πλασέ δεν ήταν ιδανικό! Στο 63′ η Ρόμα ζήτησε πεντακάθαρο πέναλτι, ο Ελ Σαράουι βρέθηκε σε θέση βολής έκανε το σουτ, ο Αρνολντ έδιωξε με το χέρι, όμως ο Σκόμινα ήταν… εκτός φάσης!

«Βασίλισσα» της Ευρώπης η Ρεάλ!

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μπουν στο ματς, αλλά σε δυο περιπτώσεις, Σικ και Τζέκο δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Στο 86ο λεπτό το Ολίμπικο… χαμογέλασε, αφού ο Ναϊνγκολάν με απίθανο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο χρόνος όμως για μια απίθανη ανατροπή ήταν ελάχιστος, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν και στην τελευταία φάση του ματς κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Κλάβαν.

Ο Ναϊνγκολάν πέτυχε το 2ο του τέρμα και η Ρόμα αποχαιρέτησε το Champions League με μια εξαιρετική εμφάνιση (4-2).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις