Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Αγόρασαν εν αγνοία τους κλεμμένα οχήματα (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγόρασαν εν αγνοία τους κλεμμένα οχήματα (pics)

Του Πέτρου Καρσιώτη Δεκάδες σημερινοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν αγοράσει και οδηγούν… εν αγνοία τους, κλεμμένα αυτοκίνητα από την περιοχή της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας! Η αποκάλυψη, που βάζει σε μπελάδες και τους νόμιμους ιδιοκτήτες των οχημάτων, έγινε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πέλλας, όταν εξακριβώθηκε η δράση σπείρας τεσσάρων ατόμων, που διέπρατταν κλοπές οχημάτων, στα […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δεκάδες σημερινοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν αγοράσει και οδηγούν… εν αγνοία τους, κλεμμένα αυτοκίνητα από την περιοχή της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας!

Η αποκάλυψη, που βάζει σε μπελάδες και τους νόμιμους ιδιοκτήτες των οχημάτων, έγινε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πέλλας, όταν εξακριβώθηκε η δράση σπείρας τεσσάρων ατόμων, που διέπρατταν κλοπές οχημάτων, στα οποία παραποιούσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας τους και τα πουλούσαν σε ανυποψίαστους αγοραστές!

Σύσταση συμμορίας, πλαστογραφία και απάτη

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 3 ανδρών ηλικίας 35, 42 και 53 ετών, καθώς και μίας 47χρονης, όλοι τους ημεδαποί, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, σύσταση συμμορίας, πλαστογραφία και απάτη.

Από το 2009 ως το 2017

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι τουλάχιστον από το 2009 έως και το 2017, ενώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη κλοπών οχημάτων, στα οποία τοποθετούσαν αριθμούς πλαισίου από όμοια μη λειτουργικά οχήματα που κατείχαν.

Στη συνέχεια πουλούσαν τα κλεμμένα οχήματα σε ανυποψίαστους αγοραστές, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό κέρδος.

Η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη αποκάλυψη

Από την μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι αφαίρεσαν 9 οχήματα από περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, τα οποία πούλησαν με παραποιημένα στοιχεία κυκλοφορίας, σε ανυποψίαστους αγοραστές, ενώ η έρευνα είναι στην αρχή της.

Έστησαν ενέδρα στην αυλή του – Τον χτύπησαν με το όπλο

Χρησιμοποιούσαν από άλλα τους αριθμούς πλαισίου

Επίσης εξακριβώθηκε ότι κατά το παρελθόν χρησιμοποίησαν ακόμη 5 οχήματα, τα οποία είτε είχαν αφαιρέσει, είτε αγόρασαν προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τους αριθμούς πλαισίου.

Από την παράνομη δραστηριότητα τους έχουν αποκομίσει όφελος που ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

Στην εισαγγελία η δικογραφία με τις εξαπατήσεις

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να διαπιστωθεί η τυχόν διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Η δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί αρμοδίως.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις