Το viral ψωμί – Φουσκωμένο, αφράτο, χωρίς να ζυμώσεις

PLUS

Το viral ψωμί – Φουσκωμένο, αφράτο, χωρίς να ζυμώσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Το ζύμωμα είναι δύσκολη και βαρετή διαδικασία και οι νέες νοικοκυρές το αποφεύγουν. Άλλη γλύκα έχει όμως το σπιτικό, από αυτό που παίρνεις από τον φούρνο. Κι όμως, υπάρχει μια συνταγή που δεν χρειάζεται ζύμωμα. Πρέπει όμως να κάνεις υπομονή και να το αφήσεις για 9 τουλάχιστον ώρες.  Να αφήσεις δηλαδή τον χρόνο να κάνει τη […]

02.05.2018 | 12:13

Το ζύμωμα είναι δύσκολη και βαρετή διαδικασία και οι νέες νοικοκυρές το αποφεύγουν.

Άλλη γλύκα έχει όμως το σπιτικό, από αυτό που παίρνεις από τον φούρνο.

Κι όμως, υπάρχει μια συνταγή που δεν χρειάζεται ζύμωμα.

Πρέπει όμως να κάνεις υπομονή και να το αφήσεις για 9 τουλάχιστον ώρες. 

Να αφήσεις δηλαδή τον χρόνο να κάνει τη δουλειά της ζύμωσης.

Μπορείς να το ετοιμάσεις από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να έχεις το πρωί φρεσκοψημένο, αφράτο ψωμί.

Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι το σκεύος όπου θα το βάλεις. Θα πρέπει να είναι αντικολλητικό, επειδή ανακατεύεις τη ζύμη, αφήνεις να φουσκώσει και ψήνεις στο ίδιο σκεύος.

Προτείνουμε, επίσης, ταψάκι αλουμινίου ή σιλικόνης.

Ζεστό ψωμάκι με… «χρώματα» – Μην το χάσεις!

Υλικά (για ταψί με διάμετρο 24 εκατοστά)

330 γρ. αλεύρι από σκληρό σιτάρι

300 ml ζεστό νερό

1 κουτ. γλυκού μαγιά, ξηρή

1½ κουτ. σούπας ζάχαρη

1½ κουτ. γλυκού αλάτι

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Μιαμ μιαμ… Άσε την πίτσα και πιάσε αυτό!

Εκτέλεση

Ανακατεύεις το χλιαρό νερό μαζί με τη μαγιά μέχρι να διαλυθεί μέσα στο ταψί. Ρίχνεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύεις με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής και μαλακή ζύμη. Καλύπτεις με μεμβράνη και το αφήνεις σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, να φουσκώσει.

Το ανακατεύεις για να ξεφουσκώσει, το ξανακαλύπτεις με μεμβράνη και το αφήνεις στο ψυγείο για περίπου 8-9 ώρες.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220° C. Βγάζεις το ψωμί από το ψυγείο,το αφήνεις για περίπου 30 λεπτά σε ζεστό μέρος να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου και το ψήνεις ξεσκέπαστο, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να σχηματίσει μια χρυσαφένια, τραγανή κρούστα. Το καλύπτεις με αλουμινόχαρτο και συνεχίζεις το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.

Το ξεφουρνίζεις, το βγάζεις από το ταψί και το αφήνεις να κρυώσει.

 

Exit mobile version