Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Με κινηματογραφικό τρόπο και μεγάλη ταρίφα, μετέφεραν μετανάστες στην Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ

Με κινηματογραφικό τρόπο και μεγάλη ταρίφα, μετέφεραν μετανάστες στην Ελλάδα

Του Πέτρου Καρσιώτη Από το τουρκικό έδαφος μέσω του ποταμού Έβρου στο αντίστοιχο ελληνικό και από εκεί, κρυμμένοι μέσα σε πολυμορφικό όχημα με προπομπό ενοικιασμένο αυτοκίνητο, στην Αθήνα. Με αυτόν τον κινηματογραφικό τρόπο, κύκλωμα, που αποτελείτο από τουλάχιστον τέσσερις Σύρους, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, μετέφερε σε τακτά χρονικά διαστήματα εκατοντάδες παράτυπους μετανάστες από την Τουρκία στην […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Από το τουρκικό έδαφος μέσω του ποταμού Έβρου στο αντίστοιχο ελληνικό και από εκεί, κρυμμένοι μέσα σε πολυμορφικό όχημα με προπομπό ενοικιασμένο αυτοκίνητο, στην Αθήνα.

Με αυτόν τον κινηματογραφικό τρόπο, κύκλωμα, που αποτελείτο από τουλάχιστον τέσσερις Σύρους, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, μετέφερε σε τακτά χρονικά διαστήματα εκατοντάδες παράτυπους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Δύο χιλιάδες ευρώ η «ταρίφα» της μεταφοράς στους διακινητές

Από κάθε μετακινούμενο οι κεφαλές του κυκλώματος των διακινητών έπαιρναν 2.000 ευρώ!

Εν τέλει, σε επιχείρηση της αστυνομίας συνελήφθησαν δύο διακινητές, ηλικίας 17 και 38 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν δύο συνεργοί τους, επίσης από τη Συρία.

Ο ανήλικος και ο 38χρονος συνελήφθησαν σε Αφίδνες και Σεπόλια

Ο ανήλικος και ο συνεργός του, συνελήφθησαν στις Αφίδνες και στα Σεπόλια, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Έφθασαν προ καιρού πληροφορίες

Στην Αστυνομία έφθασαν πρόσφατα πληροφορίες σχετικά με την δράση ατόμων  στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, από την Τουρκία προς την Χώρα μας.

Αθόρυβα επετεύχθη η ταυτοποίηση των βασικών μελών του κυκλώματος και εξακριβώθηκαν οι διακριτοί ρόλοι τους καθώς και ο τρόπος δράσης τους.

Από την Τουρκία στην Ελλάδα

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο αλλοδαποί είχαν τον βασικό ρόλο στην διοργάνωση της μεταφοράς και αποτελούν μέλη εγκληματικής οργάνωσης που προωθεί παράνομα μετανάστες από την Τουρκία στο εσωτερικό της Ελλάδας, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη της τάξης των 2.000 ευρώ ανά άτομο.

Ένα μέλος αναλάμβανε τη μεταφορά στην Αττική

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι διακινητές προωθούσαν τους μετανάστες, μέσω του ποταμού Έβρου και στη συνέχεια ένα από τα μέλη του κυκλώματος αναλάμβανε την μεταφορά τους μέχρι την Αθήνα.

Ειδικά διαμορφωμένο πολυμορφικό όχημα

Για την μεταφορά τους χρησιμοποιούσαν ειδικά διαμορφωμένο πολυμορφικό όχημα ενώ έτερο μέλος, με τη χρήση συνήθως ενοικιασμένου αυτοκινήτου, προπορευόταν του δρομολογίου, ενημερώνοντας για ενδεχόμενη ύπαρξη αστυνομικών μπλόκων.

Στοιβαγμένοι και κρυμμένοι δέκα υπήκοοι Μπαγκλαντές

Επισημαίνεται ότι, εντός του πολυμορφικού οχήματος,  το οποίο κατασχέθηκε,  βρέθηκαν κρυμμένοι 10 υπήκοοι Μπαγκλαντές οι οποίοι συνελήφθησαν προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής επιστροφής στη Χώρα τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Έκλεψαν και έφυγαν… κύριοι!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις