Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Κατά πλειοψηφία επί της αρχής ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνονται ανάδοχοι γονείς. Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ποτάμι. Η ΝΔ, η ΔΗΣΥ και η Eνωση Κεντρώων εξέφρασαν επιφυλάξεις, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και η Χρυσή Αυγή καταψήφισε. Λαμβάνοντας υπόψη σχετικές παρατηρήσεις που είχαν […]

02.05.2018 | 17:20

Κατά πλειοψηφία επί της αρχής ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνονται ανάδοχοι γονείς.

Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ποτάμι. Η ΝΔ, η ΔΗΣΥ και η Eνωση Κεντρώων εξέφρασαν επιφυλάξεις, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και η Χρυσή Αυγή καταψήφισε.

Λαμβάνοντας υπόψη σχετικές παρατηρήσεις που είχαν εκφραστεί από φορείς και κόμματα, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, προχώρησε σε ορισμένες βελτιωτικές αλλαγές.

«Θύελλα» αντιδράσεων για τη Νοτοπούλου με την Πρωτομαγιά

Η συζήτηση έχει περάσει στην επεξεργασία των προωθούμενων άρθρων με τους βουλευτές να κάνουν ειδική αναφορά στο άρθρο 8 για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια.

Μεταξύ άλλων καταργείται και δεν θα ισχύσει το ανώτατο όριο ηλικίας σε περιπτώσεις συγγενικής αναδοχής, ενώ επεκτείνεται η οικονομική ενίσχυση του αναδόχου και κατά τη στρατιωτική θητεία του παιδιού.

 

 

Exit mobile version