Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Αιμορραγία των ούλων, με ποιες ασθένειες συνδέεται
ΥΓΕΙΑ

Αιμορραγία των ούλων, με ποιες ασθένειες συνδέεται

Τα ματωμένα ούλα, μπορεί να μαρτυρούν πρόβλημα στο σημείο, ωστόσο είναι πιθανό να δείχνουν πιο σοβαρές ασθένειες όπως η λευχαιμία και διαταραχές στα αιμοπετάλια. Η κύρια αιτία της αιμορραγίας των ούλων είναι η συσσώρευση πλάκας στη γραμμή των ούλων. Αυτό οδηγεί σε μια κατάσταση που ονομάζεται ουλίτιδα, ή φλεγμονή των ούλων. Η πλάκα που δεν αφαιρείται εγκαίρως, σκληραίνει και γίνεται “πέτρα” […]

Τα ματωμένα ούλα, μπορεί να μαρτυρούν πρόβλημα στο σημείο, ωστόσο είναι πιθανό να δείχνουν πιο σοβαρές ασθένειες όπως η λευχαιμία και διαταραχές στα αιμοπετάλια.

Η κύρια αιτία της αιμορραγίας των ούλων είναι η συσσώρευση πλάκας στη γραμμή των ούλων. Αυτό οδηγεί σε μια κατάσταση που ονομάζεται ουλίτιδα, ή φλεγμονή των ούλων.

Η πλάκα που δεν αφαιρείται εγκαίρως, σκληραίνει και γίνεται “πέτρα” στα ούλα. Αυτό με τη σειρά του θα οδηγήσει σε αυξημένη αιμορραγία και μια πιο προηγμένη μορφή ασθένειας των ούλων και της κάτω γνάθου, γνωστής ως περιοδοντίτιδα.

Άλλες αιτίες 

Κάθε αιμορραγική διαταραχή

Πολύ σκληρό βούρτσισμα

Ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Ιδιοπαθής θρομβοπενική πορφύρα

Κακή τοποθέτηση οδοντοστοιχιών ή άλλες συσκευών οδοντικής επιδιόρθωσης

Ακατάλληλη χρήση οδοντικού νήματος

Μόλυνση, η οποία μπορεί να είναι είτε στα δόντια, είτε στα ούλα

Λευχαιμία

Σκορβούτο

Ακατάλληλη χρήση αντιπηκτικών για το αίμα

Έλλειψη βιταμίνης Κ

Ο τρόπος για να αποκτήσετε στα σίγουρα λευκά δόντια

Τι μπορείτε να κάνετε 

Επισκεφτείτε τον οδοντίατρο τουλάχιστον μία φορά κάθε 6 μήνες για την αφαίρεση της πλάκας. Ακολουθήστε τις οδηγίες που θα σας δώσει για την φροντίδα των δοντιών στο σπίτι.

Θα πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας απαλά με μια οδοντόβουρτσα με μαλακή τρίχα, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Είναι καλύτερα αν μπορείτε να βουρτσίζετε μετά από κάθε γεύμα.

Ο οδοντίατρός σας μπορεί να σας πει να κάνετε πλύσεις αλατόνερο ή με οξυζενέ και νερό. Μην χρησιμοποιείτε στοματικά διαλύματα που περιέχουν οινόπνευμα, επειδή μπορεί να κάνουν το πρόβλημα χειρότερο.

Εφαρμόστε οδοντικό νήμα στα δόντια δύο φορές την ημέρα για να εμποδίσετε τον σχηματισμό πλάκας. Τέλος, προσπαθήστε να αποφύγετε τα σνακ ανάμεσα στα γεύματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις