Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Εσύ κάθε πότε καθαρίζεις το κινητό σου;
PLUS

Εσύ κάθε πότε καθαρίζεις το κινητό σου;

Ο καθαρισμός των συσκευών, είναι απαραίτητος τόσο για την υγεία σου, όσο και για την αντοχή της ηλεκτρονικής συσκευής. Ένα καλό κιτ καθαρισμού περιλαμβάνει οινόπνευμα, βαμβάκι, μπατονέτες για τα περίεργα σημεία και οδοντογλυφίδες. Μπορείτε επίσης να έχετε αντί-μικροβιακό πανί από ειδικές ίνες. Μπορείτε ακόμα να φτιάξετε και το δικό σας καθαριστικό διάλυμα, βάζοντας σε ένα […]

Ο καθαρισμός των συσκευών, είναι απαραίτητος τόσο για την υγεία σου, όσο και για την αντοχή της ηλεκτρονικής συσκευής.

Ένα καλό κιτ καθαρισμού περιλαμβάνει οινόπνευμα, βαμβάκι, μπατονέτες για τα περίεργα σημεία και οδοντογλυφίδες. Μπορείτε επίσης να έχετε αντί-μικροβιακό πανί από ειδικές ίνες.

Μπορείτε ακόμα να φτιάξετε και το δικό σας καθαριστικό διάλυμα, βάζοντας σε ένα μπουκάλι για ψεκασμό, λίγο οινόπνευμα και λίγο αποσταγμένο νερό σε ίσες ποσότητες.

Ένα άλλο καλό μείγμα είναι το λευκό ξύδι με αποσταγμένο νερό, επίσης σε ίσες ποσότητες, μόνο που σε αυτή την περίπτωση η μυρωδιά του ξυδιού μένει περισσότερο.

Η πρώτη κίνηση είναι να καθαρίσετε την συσκευή σας με ένα πανί ινών ή μία μαλακή πετσέτα. Έπειτα, με ένα δοχείο πιεσμένου αέρα μπορείτε να καθαρίσετε όλες τις θύρες και να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει μείνει ίχνος σκόνης.

Επιτέλους, το Instagram μας έκανε το χατίρι

Για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει σκόνη σε κάθε θύρα, απλά ρίξτε φως εντός της θύρας. Την ίδια διαδικασία με τον πεπιεσμένο αέρα, θα κάνετε και στα ηχεία της συσκευής.

Ωστόσο, αν βλέπετε ότι η βρωμιά στις θύρες δεν φεύγει, η οδοντογλυφίδα είναι η λύση. Θέλει ωστόσο προσοχή, μην βλάψετε την θύρα. Η οδοντογλυφίδα είναι καλή και για να αφαιρέσετε την βρωμιά από τυχόν ρωγμές στην συσκευή σας.

Τώρα που καθάρισες την συσκευή από την σκόνη, ήρθε η ώρα για το καθαριστικό μείγμα που λέγαμε παραπάνω. Ψέκασε το μείγμα πάνω στο πανί και καθάρισε την συσκευή με προσεκτικές κινήσεις.

Η αλλαγή στα emojis που δεν έχεις πάρει χαμπάρι

Έπειτα, πάρε μία μπατονέτα και ψέκασε το βαμβακερό σημείο της με το καθαριστικό. Με αυτήν καθάρισε τα κουμπιά, τις ρωγμές και τα δύσκολα σημεία της συσκευής, όπου το πανί δεν έκανε δουλειά.

Σε καμία περίπτωση μην επιχειρήσεις καθαρισμό με αυτόν τον τρόπο στα ηχεία Τέλος, πέρασε με ένα στεγνό πανί όλη την συσκευή, για να στεγνώσεις ο,τι έμεινε από το καθαριστικό.

Τέλος, μην ξεχνάς ότι τα κινητά μας μολύνονται κυρίως από τα χέρια μας και ύστερα από τις επιφάνειες. Οπότε, καλό είναι να καθαρίζουμε συχνότερα τα χέρια και να μην ακουμπάμε τις συσκευές μας έπειτα από το φαγητό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις